מפרום טריפוליטאי
משך הכנה: כ שעה + הטיגון דרגת קושי: בינוני סוג המתכון:בשרים
חומרים:
לקילו בשר, אפשר לערבב הודו עם בקר, יוצא בערך 20 יח' יפות של חצילים או תפו"א אני משלבת ביניהם.
6 תפו"א אדמה בינוניים, חתוכים לשלוש בערך וחצויים, כדי למלא אותם בפנים
או 3 חצילים גדולים, אני משלבת בערך 5 תפו"א , ו 2 חצילים גדולים
לבשר:
פטרוזיליה בערך כוס קצוצה
1 קילו בשר טחון
2 בצל בינוני מגורדים לתוך הבשר
2-3 פרוסות לחם הפנימי שלהם רטוב במים, (אפשר לחם של אתמול)
ביצה אחת.
1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית מלח, כף רסק עגבניות,כפית אבקת מרק עוף, פלפל שחור, ומעט קינמון.
מערבבים את הכל ביחד, ומניחים בצד.ממלאים את התפו"א והחציל ומקביל מכינים רוטב
לרוטב :
מטגנים בצל גדול אחד, מוסיפים 2 -4 שיני שום, מוסיפים קופסאת רסק קטנה, או יותר מי שרוצה יותר רוטב מוסיף יותר..........
מוסיפים מעט פפריקה חריפה, ותבלין למפרום (אפשר לקנות בכל מקום) או לשים את אותם התבלינים כמו בבשר למעלה . להוסיף מעט מים, ולהניח את המפרום ואז לכסות את המפרום עם מים נוספים.
לטעום כמובן לראות אם חסר לכם מלח ושאר חברים..............
מבשלים בערך שעתיים, לתת רתיחה טובה ואז על אש נמוכה.
הכנה:מכינים בצלחת אחת קמח הרבה עם מרק עוף, ככה שיהיה קצת טעם.
ו2-3 ביצים עם כף גדושה רסק עגבניות מעורבבים היטב שיהיה עיסה אחידה.
אחרי שמילאתם את החצילים/תפו"א בבשר, טובלים את זה בקמח, ואז טובלים בביצה ומטגנים, מניחים על נייר סופג.
אני מכינה את כל הכמות הזאת ומקפיאה, וככה כל פעם עושה רק 10 מנות.........שלא נשארות דקה.
בפעם האחרונה הכנתי 20 והם נעלמו באותו רגע שירדו מהסיר..............
הערות:מתכון אישי שלי, אני אוהבת לשים גם בתחתית הסיר, עלי סלרי גזר ותפו,א מעדן..