שם המטבח:
כתובת: כפר יחזקאל ,עמק יזרעאל ,צפון
סוגי מטבח: איטלקי,יווני,ישראלי,מרוקאי,סיני,ספרדי,ערבי,תאילנדי,מטבח כללי
מספר מנות מקסימלי: 25
זמן התראה מינימלי: יום אחד
04/03/2009 10:26:11
אמרתי כבר שמכל הדברים שמכינים במטבח אני מחבבת במיוחד את אגף העוגות והקינוחים? כשאני מארגנת ארוחה-דבר ראשון אני חושבת על הקינוח. כשגיסתי הצעירה באה אלינו לארוחה עוד לפני שהיא מגיעה היא שואלת:"מה יש לקינוח?".
באמת,אפייה זה ה-דבר מבחינתי. אני פשוט אוהבת את לאפות, ולא רק מתוקים. גם אגף המלוחים חביב עליי במיוחד.וזה רק בגלל שתחילת דרכי בתחום היתה ממש לא מוצלחת ועם הזמן הלכתי והשתפרתי. אמא שלי,שהיא באמת השראה במטבח מבחינתי, לא נהגה לאפות. בבית שלנו אף פעם לא היו עוגות או עוגיות-רק בימי הולדת. הו, אז היא היתה משקיעה בעוגת דובי,רכבת, ברבאבא לאחי הקטן (ההוא מהפוסט הקודם) היא הגדילה ואפתה עוגת טרקטור. מדי פעם, היינו משתעשעים בהכנת עוגת ילדים מתוך הספר האלמותי "ילדים מבשלים" וכמעט תמיד התוצאה לא היתה מוצלחת כל כך. בקיצור, מאמא שלי לא למדתי לאפות, אבל למדתי הרבה דברים אחרים.
כשהכרתי את ירון, ועברנו לגור יחד בשכנות לסבתא שלו הידועה בתור "אופת קסם", תמיד יש אצלה עוגה ביתית מוכנה במקרר-ולא סתם עוגה בחושה (מה שמוכר מהצבא בתור עוגת חנק). משהו מושקע-טורט תפוזים גבוהה ויפה או עוגת שמרים או רולדת תותים. בארון תמיד יש צנצנת עם עוגיות בדרך כלל עוגיות פקאן. ואז התחשק לי להתחיל לנסות. הניסיונות הראשונים שלי בתחום העוגות היו איומים ונוראים. בושה לעם היושב בציון. הם היו כל כך גרועים שתמיד היו לי הפסקות של חודשים בין ניסיון לניסיון. נורא,פשוט נורא. פעם אחת, סיכמתי עם ירון שאני אבשל מאכלים טעימים ושאת העוגה ילך לאכול אצל סבתא שלו.
לא בתחום הלחמים והמלוחים שם, משום מה תמיד יצא לי מוצלח.
אבל,העניין כאמור השתנה. קשה לי להזכר בעוגה הראשונה שסוף סוף הצלחתי בה. היא טבעה בתהומות השכחה של העוגות שכן הצליחו לי. מה שאני כן יכולה להגיד זה מה קרה שבסוף הצלחתי. קיבלתי מאחותי היקרה את ספר האפייה המאוד מוצלח של קרין גורן, והתחלתי להוציא משם מתכונים חביבים ופשוטים, טעימים וממש מוצלחים. פשוט עקבתי אחרי ההוראות בקפידה ואחר כך התחלתי לאלתר על המתכון עצמו. ועוד משהו שעזר זה מיקסר שקיבלתי בהפתעה מירון ושאיפשר לי לשדרג את רמת האפייה. וככה קרה שנהייתי אופה.
עד כאן קורותיי כאופה מתחילה.
ועניין אחר שקשור-אורחים בהפתעה. אז לפעמים חברים או משפחה מרימים טלפון ואומרים "אנחנו בדרך". תתמודדו. בכיף! אנחנו תמיד שמחים לקבל אורחים. ואז נכנסים לכוננות...יש צ'ק ליסט שצריך לעבור עליה למניעת פדיחות.
· להעלים את ערימה הכביסה מאמצע הסלון.
· לאסוף את מיני הצעצועים שמפוזרים ברחבי הבית.
· להעיף מבט בשירותים ולוודא שהם לא מפגע תברואתי.
· לצמצם משמעותית את ערימת הכלים בכיור.
· לפתוח את המקרר לבדוק שיש קצת חלב לקפה.
· לדחוף לתנור תבנית מאפינס/ בואיקוס.
מה? מה תבנית מאפינס? מה בואיקוס? זהו שזה באמת כזה פשוט כמו להעיף את ערימת הכביסה מהסלון. לפחות מבחינתי. הרבה יותר פשוט להכין מאפינס או בואיקוס מאשר להתמודד עם הכביסה. בשני המתכונים אין הרבה מקום לטעויות והחומרים הינם מצרכים בסיסים שקיימים בכל מזווה או מקרר הם מוכנים תוך באמת פחות מחמש דקות,נשאר רק לדחוף אותם לתנור,לחכות שהריח הטעים יתפשט בכל הבית ולפתוח את הדלת מחויכים ונינוחים.
אז הפעם קבלו שני מתכונים במחיר אחד (ברוח המיתון), נתחיל במאפינס. הרעיון של מאפינס שצריך לערבב את הבלילה כמה שפחות ואז מתקבלים מאפינס נעימים ורכים. תבנית מאפינס רוכשים בכל סופר שכונתי,השקעה של כמה עשרות ₪ משתלמים. מרפדים את השקעים של התבנית במנז'טים למנוע שעות קרצוף נוספות. זה מתכון שמאוד כיפי להכין עם קטנטנים. ניתן כאן מתכון כללי ומיד בסופו הצעות לשדרוג.
מה צריך:
3 כוסות (420 גרם) קמח
שקית אבקת אפייה
1.5 כוסות סוכר (300 גרם)
2 ביצים
2/3 כוס (160 מ"ל) שמן צמחי (סויה,קנולה)
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב או גביע שמנת חמוצה או 2 גביעי יוגורט עם פירות
תמצית וניל
איך מכינים
1. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה. ויוצרים באמצע גומה.
2. טורפים בקערה אחרת את הביצים,שמן וחלב או שמנת.
3. יוצקים אל הגומה בחומרים היבשים את הנוזלים. ומערבבים קצרות רק עד לאיחוד החומרים.
4. יוצקים כף וקצת מהבלילה לתבנית מאפינס (3/4 גובה) ואופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל190 מעלות.
5. המאפינס מוכנים שנועצים קיסם במרכז אחד מהם והקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו, מוציאים להתקררות מחוץ לתנור.
הצעות לשדרוג:
· להוסיף לבלילה אחת מהאופציות הבאות או שילוב של כמה מהם: שוקולד צ'יפס, פקאנים, פירות יבשים, אגוזים.
· מאפינס תותים-במקום החלב לשים 2 גביעים של יוגורט תותים ולהוסיף חתיכות תותים.
· על אותו משקל מאפינס פטל/אפרסק/אננס כל יוגורט שהמציאו...אפשר גם עם שמנת חמוצה.
· מאפינס טופי-מגלגלים חצי סוכריות טופי לכדור קטן ומשקיעים באמצע כל מאפינס.
· מאפינס שוקולד- משקיעים באמצע של כל מאפינס קובית שוקולד.
רגע! לא להתפזר! הבטחתי עוד מתכון. מתכון לבואיקוס. הבואיקוס הם לחמניות גבינה שמכינים בצ'יק והם מגיעות מהבלקן. המוזה שלי להכנת בואיקוס הוא כמובן הסבא היווני שלי. בפעם הראשונה שהכנתי לו בואיקוס הוא נשבע שהוא טועם את הבואיקוס של אמא שלו. לסבא הזה מלאו 90 חורפים לא מזמן. לכבוד החגיגה אפיתי לו כמובן בואיקוס. עד שהגענו לרגע החגיגה הייתי צריכה לאפות עוד שני סבבים כי פשוט הם נחטפות לפני שמגיעים לשולחן. פשוט מגלגלים לכדורים קטנים ואוכלים חמות מהתנור.
מה צריך:
2.5 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל ואבקת אפייה)
200 גרם חמאה רכה.
1 גביע קטן גבינה לבנה או קוטג'
1 גביע (200 מ"ל)יוגורט חמוץ או שמנת חמוצה
1 ביצה
100 גרם גבינה בולגרית מגוררת
200 גרם קשקבל או גבינה צהובה מגוררת.
איך מכינים:
1. שמים בקערה קמח. יוצרים גומה באמצע ומוסיפים גבינה לבנה,יוגורט,ביצה וחמאה. מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. (אם יש מיקסר או מעבד מזון זה בהחלט יכול להקל).
2. מוסיפים את שאר הגבינות ומערבבים.
3. יוצרים כדורים קטנים ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה ברווחים. מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.(לא הכרחי אבל נחמד...)
4. מכניסים לתנור חם ל-180 מעלות. ואופים כ-20 דק עד שהבואיקוס זהובים מעל וחומים מלמטה.
אפשרויות שדרוג-
· להוסיף עם הגבינות עשבי תיבול קצוצים-עירית,פטרוזיליה,שמיר או בצל קצוץ מטוגן או זיתים שחורים או עגבניות מיובשות.
· להחליף חלק מהגבינות בגבינת עיזים רכה בסגנון פרומעז.
עד כאן, פרק האפייה שמביאה לחיי המון שמחה,קלוריות וקילוגרמים. מקווה ששימחתי אותכן אותכם בפוסט זה. נסו ותהנו.
רונית