בעלי מטבחים

  בבית של רונן

שם המטבח:

בבית של רונן

כתובת: כפר יחזקאל   ,עמק יזרעאל   ,צפון


על המטבח שלי:

מטבח ביתי עשיר ומגוון. טעמים של אהבה שממלאים את הבטן בחום ונחמה. עיקריות,תוספות,סלטים,מרקים ומאפים הם רק הכותרת היבשה למטעמים הרבים שאוכל לבשל לכם בשמחה ואהבה. ניתן להזמין מאזור עפולה,בית שאן והסביבה.

סוגי מטבח: איטלקי,יווני,ישראלי,מרוקאי,סיני,ספרדי,ערבי,תאילנדי,מטבח כללי

מספר מנות מקסימלי: 25

זמן התראה מינימלי: יום אחד

בלוג

לבקשת הקהל-קציצות ברוטב עגבניות

20/11/2008 11:29:02


תמיד כשאני מכינה קציצות אני נזכרת בימי ארגז החול בילדותי ובהכנת "קובובות". אהבנו לשחק ב"מטבח" ולהכין מטעמים מחול ומים. והיום, 20 ומשהו שנים אחרי, אני רואה את בכורי ואת האחייניות שלי משחקות באותם משחקים בדיוק, בארגז החול בחצר של סבא וסבתא. הם שמים קצת חול בדלי,מערבבים,מוסיפים קצת מים ואז ניגשים אל המבוגר הקרוב ומגישים לו בחן רב דלי מלא בחול ואומרים: "הכנתי לך עוגה,תטעמי...".

זה כיף להכין קציצות יש משהו ילדותי בהכנה הזו. אני אולי אגזים ואומר שזה סוג של הרפיה. אולי בגלל זה קציצות נחשבות אוכל של ילדים. מבוגרים הרי אוכלים קבבונים או המבורגר- ומה אלו אם לא קציצה פלצנית? וגם במקרה הזה, כשנרצה בית, פשטות, חום ואהבה נוותר על הקבבונים ונחזור בשמחה אל הקציצה. אני עומדת במטבח ולשה את בשר הקציצות, ומוסיפה לבשר הקצוץ תבלינים,עשבי תיבול,פירורי לחם או סולת. ואחרי הלישה הזו, והמנוחה במקרר אפשר להכין את הקציצה בכל כך הרבה דרכים שכולן אהובות: מבושלות ברוטב, מטוגנות, צלויות או אפויות. קערת קציצות מטוגנות שנותרה על השיש,או אפילו תוך כדי טיגון לעולם לא תגיע מלאה אל שולחן הארוחה, כי כל מי שיעבור לידה יחטוף אחת לדרך.

האויבת הכי גדולה של הקציצה המטוגנת היא הדיאטה. בניסיון שלי להפוך אותנו לפחות שמנים (כי רזים כבר לא נהיה לעולם...) הפסקתי לטגן קציצות בבית,עם כל הצער שבדבר ויש הרבה צער בדבר. את הקציצות המטוגנות אני משאירה לבית הסבתות. אמא של ירון מכינה את הקציצות שלה מבשר בקר עם הרבה פטרוזיליה בפנים,קטנות ועגולות. אמא שלי מכינה קציצות מעירוב של בקר והודו, בלי פטרוזיליה מוארכות ואליפטיות. לפעמים,בימי שישי, היא מכינה חצילים ברסק עגבניות וזורקת לסיר גם כמה קציצות עגולות וקטנות,וזאת חגיגה עם חלה טרייה. אמא-תרשמי לעצמך להכין השבוע לקראת חזרתו של אחי הגולה.

אז כאמור, אני מכינה קציצות ברוטב בלבד או בצלייה על מחבת גריל. הרוטב הוא רוטב עגבניות, חביב על קטנים וגדולים כאחד. כדי לקבל קציצות אווריריות שהרוטב נכנס להם פנימה, מוסיפים מעט אבקת סודה לשתייה (כפית על קילו) לבשר הקציצות, נותנים לבשר לנוח קצת במקרר ולא מטגנים/צולים את הקציצות לפני הבישול עם הרוטב, מכניסים אותם לרוטב כשהוא ברתיחה עדינה, אחרי שהקציצות בפנים מביאים שוב לרתיחה ולא מערבבים! מקסימום מנענעים קלות את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות.

המתכון שיובא להלן הוא בסגנון איטלקי אבל בשינוי קל של עשבי התיבול והתבלינים הקציצות יקבלו גוון מזרחי.

מה צריך?

לקציצות:

בצל קצוץ מטוגן בשמן זית

2 שיני שום כתושות

קילו בשר טחון-אפשרי בקר או תערובת של בקר והודו

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

כף אורגנו יבש

כף עלעלי טימין טרי

מלח ופלפל שחור

2 כפות סולת

2 ביצים

לרוטב:

בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

קופסת עגבניות מרוסקות קטנה (לא רסק עגבניות)

קופסת רסק עגבניות

כוס וחצי מים/ ציר עוף (תמיד תשימו קצת במקפיא מהסיר מרק שהכנתם)

בזיליקום קצוץ,פטרוזיליה קצוצה, עלעלי טימין

טבעות זיתים ירוקים (מומלץ)

מעט סוכר

מלח ופלפל שחור.

איך מכינים:

1. לשים את כל חומרי הקציצות בקערה גדולה לתערובת אחידה ושמים במקרר למנוחה. בינתיים מתחילים להכין את הרוטב.

2. מאדים את הבצל במחבת עמוקה עם שמן זית עד לשקיפות. מוסיפים את השום הקצוץ ומאדים יחד עוד דקה (להיזהר לא לשרוף את השום)

3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות,רסק עגבניות, מים,עשבי התיבול, זיתים ותבלינים. מביאים לרתיחה עדינה על אש קטנה.

4. מכינים מהבשר קציצות-(הגודל תלוי בכם ואיך אתם אוהבים את הקציצות שלכם.) ומניחים בעדינות בתוך הרוטב. צריך לסדר את הקציצות במעגל בתוך המחבת כשמתחילים חיצונית ועוברים לפנימי. כשכל הקציצות בפנים מנערים את המחבת שהרוטב יכסה על הקציצות.

5. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות, כדאי להפוך את הקציצות לפחות פעם אחת כדי שיצופו ברוטב. מכבים את האש מפזרים מעל עוד פטרוזיליה קצוצה, ומחכים עוד כמה דקות עד שזוללים.

6. מגישים על פסטה או אורז לבן.
 
שיהיה בתיאבון! אני לרשותכם.