שם המטבח:
כתובת: כפר יחזקאל ,עמק יזרעאל ,צפון
סוגי מטבח: איטלקי,יווני,ישראלי,מרוקאי,סיני,ספרדי,ערבי,תאילנדי,מטבח כללי
מספר מנות מקסימלי: 25
זמן התראה מינימלי: יום אחד
03/11/2008 11:32:41
לפני חמישה חודשים נולד בננו הצעיר, פלג. כשחזרתי הביתה מבית החולים חיכו לי במקרר כמה הפתעות מתוקות שקרובים יקרים דאגו לשים בפנים ואיזה זר פרחים בסלון. בנוסף, היה ערב חג שבועות אז היה שפע של אוכל. אבל אז החג נגמר, המתוקים נגמרו,הפרחים נבלו ואני, היולדת המניקה, נותרתי רעבה. העייפות והידיים המלאות מנעו ממני את האפשרות להיכנס למטבח ולהפיק ארוחה מזינה, אז אכלתי כריך. ועוד כריך. ועוד כריך. אם הספקתי חתכתי איזה עגבנייה ליד. ואתם יודעים מה אומרים בפולניה? "סנדביצ' זה לא אוכל."
ואז קיבלתי מתנה נפלאה- אחותי הגדולה. הטלפון צלצל ערב קודם ואחותי הודיעה לי שמחר היא באה לבשל לי. נסענו לקנות מצרכים והיא עמדה במטבח,קילפה, קצצה, אידתה,ערבבה, אפתה ורחצה כלים. באותו יום הייתה לי ארוחת צהריים חמה ומקרר עמוס באוכל מזין ובריא לכל השבוע. ומאז החלטתי שבעתיד אדאג לפנק ככה כל יולדת מסביבי. שהרי שוקולדים טעימים מאוד-אבל הם לא משביעים, עוגות ועוגיות נופלות על אותו קריטריון, קרמים וסבונים מפנקים ומרגיעים אבל למי יש זמן לאמבטיה ארוכה ונינוחה? ופרחים עושים נעים בעין ונובלים. וגם- אחרי הלידה וההיריון הגוף מותש. הגוף זקוק לאנרגיות ולמנוחה כדי להתאושש ולחזור לעצמו וגם כדי למלא את מצבורי החלב. לפעמים, כאמהות אנחנו מקדישות את עצמנו לטיפול והאכלת התינוק והרבה פעמים שוכחות בעצמנו לאכול בריא ומסודר, מגוון ומאוזן בדיוק כשאנחנו צריכים את המזון הזה במיוחד.
והשבוע סוף סוף נפלה בחלקי ההזדמנות לבשל ליולדת. לאפרת ואיתי, חברים שלנו, נולד בן בכור בשעה טובה ומזל טוב. כמה שמחתי לקבל את הSMS מאפרת שבישר על הלידה. בעיקר כי ידעתי כמה אפרת חיכתה ללידה וכמה כבר לא היה לה סבלנות לסוף ההריון (ואני בכלל לא פותחת את העניין של איתי...) אז בשמחה רבה נכנסתי למטבח והכנתי לאפרת כמה מטעמים: עוף בסויה ודבש על מצע תפו"א ובטטה, גיבעצ' חצילים, מרק ירקות לקוסקוס וצז'יקי. בערב, ירון עשה להם משלוח ואני מקווה שהמזון הזה ייקל במעט על אפרת ואיתי ויספק להם את האנרגיות הדרושות להתאוששות המהירה. חברים יקרים- שיהיה במזל טוב! שהקטן יגדל להיות בחור נהדר ושההורות תבוא לכם בקלות. הבית שלנו בכפר עומד לרשות הרך הנולד ולרשותכם.
ומה? לא נקבל מתכון?
ברור שכן. מתכון לגיבעצ' חצילים. אני מודה שהשם של המאכל הזה לא סקסי בעליל, אבל, מדובר במאכל מזין ועשיר בירקות שהם,כידוע,עשירים בויטמינים. גם במתכון הזה רצוי להשתמש בירקות טריים וטובים, בתיבול עדין שידגיש את טעם הירקות.
מה צריך?
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 פלפלים (רצוי בצבעים שונים) חתוכים לקוביות
1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות
4 עגבניות קצוצות
2 חצילים חתוכים לקוביות
1 כף פפריקה מתוקה
2 שיני שום כתושות
קופסת רסק עגבניות קטנה
מלח
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
· אפר לשחק בהרכב הירקות: להוסיף קישואים,דלעת, דלורית, כרובית. להחליף את החצילים בתפו"א או את הפטרוזיליה בכוסברה. מה שטוב לכם.
איך מכינים?
מחממים 2 כפות שמן (לא שמן זית) בסיר רחב ומזהיבים בצל וגזר .
מוסיפים פלפלים וכרוב, ומזהיבים במשך 2 דקות.
מוסיפים עגבניות וחצילים.
בקערה קטנה מערבבים כוס וחצי מים עם התבלינים,השום ורסק העגבניות. ומוסיפים לסיר. מוודאים שהמים מגיעים לפחות לחצי גובה הירקות. מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כחצי שעה.
מסירים את המכסה,מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים עוד 10 דקות להסמכת הרוטב.
מגישים חם. אפשר כמובן להכין מראש ולחמם.
שיהיה בתיאבון, והמון מזל טוב!