שם המטבח:
כתובת: כפר יחזקאל ,עמק יזרעאל ,צפון
סוגי מטבח: איטלקי,יווני,ישראלי,מרוקאי,סיני,ספרדי,ערבי,תאילנדי,מטבח כללי
מספר מנות מקסימלי: 25
זמן התראה מינימלי: יום אחד
18/02/2009 08:06:35
יש לי אח קטן. שגבוה ממני בשני ראשים ואני נזהרת מלהיכנס לסוגיית ההיקף. קטן, שנולד שבע שנים וקצת אחרי, לזוג הורים שנואשו מעניין הבנים. אוטוטו,הוא בן 24 והוא בעיקר עסוק בעניינים כאלה של בני גילו. רק שאצלו יש עוד עניין. אהובת ליבו, אותה הוא הכיר במקריות הגורל, נולדה לזוג הורים הולנדים שלרוע המזל החליטו לגדל אותה כהולנדית מן המניין. וככה יצא שהיא חיה בהולנד,מדברת הולנדית, רוכבת על אופניים, נועלת קבקבי עץ ושותה חמאה לארוחת בוקר. אז במקריות הגורל, העניין הנוסף בחייו זה איך הוא משיג דרכון יווני ועוקר עם ליבו האוהב להולנד הירוקה.
אהבה זה יפה ומרגש בעיקר כשהיא שורדת מרחקים של יבשות וימים. במקרה של אחי הקטן, אני די משוכנעת שמעורבב פה אלמנט נוסף. אני אסביר. כשאומרים "הולנד" ישר מזנקת לנו לראש תמונה של מרחבים ירוקים, בקצה עומדת טחנת רוח, ומסביבה פרות שמנמנות מנשנשות עשב ירוק. (יש גם כאלה שתזנק להם לראש דומה של רחוב החלונות האדומים או של קופי שופס איש איש ועיסוקו העיקרי בחייו) הפרות הללו מניבות חלב שממנו מכינים גבינות משובחות וחמאה משובחת עוד יותר וכמובן חלב. ואם תשאלו אותי זה האלמנט הנוסף בבחירתו של אחי הקטן באהובה הולנדית. מאז ומתמיד הוא היה בחור בררן בעניין תזונה, ואהב בעיקר אורז לבן ושניצל או לחילופין פרוסה עם גבינה צהובה. בגדול-תשאירו אותו לבד עם כד חלב,אפשר עוגת שוקולד ליד, והוא מסודר. למזלנו, מאז שהוא גדל הוא קצת הרחיב אופקים ומותנים והסכים להכניס עוד כמה אלמנטים לתפריטו הצר.
הכי קשה זה בחודשים שהוא בהולנד והכי כיף זה בחודשים שהוא בארץ. וזה שלא שאנחנו מדברים יותר כשהוא בארץ-בשביל זה יש טכנולוגיה אינטרנטית, פשוט כשהוא בארץ אני יכולה לבקש יותר טובות והוא תמיד יסכים כי אומנם יש לו מותנים וכתפיים רחבות אבל יש לו גם לב רחב והוא תמיד-תמיד מוכן לעזרה.בעיקר אם יש לצידה שוחד בצורת פחמימה.
אז ככה קרה אתמול. ביקשתי עזרה, הוא מיד הסכים והבטיח להגיע ברגע שהוא יסיים משהו. (שכחתי לציין שלפעמים הזמן שלו מתנהל באזור זמן אחר שקוראים לו "שכחתי") חיכיתי. חיכיתי עוד קצת ועוד קצת. אך הבחור לא הגיע. אז שאלתי: "מה קורה?" ונענתי: "אה! עכשיו היית צריכה עזרה?" השבתי: "כן" "חשבתי שאח"כ" ענה לי הצעיר. אז הזמנתי אותו לארוחת צהריים. אחרי שעה ומשהו הוא הגיע (מרחק הנסיעה הוא כרבע שעה)
ביום החורפי שהיה אתמול אכלנו יחד קדרת עוף ופטריות ביין עם ניוקי. נשמע מסובך? ממש לא. ניוקי קונים בסופר הרגיל,במדף של הפסטות. מדובר בחבילה של 500 גרם שמספיקה ל-4 סועדים רעבים. קבלו מתכון טעים-טעים תכינו לשבת הקרובה אומרים שירד הרבה גשם-הלוואי אמן.
מה צריך:
3-4 כרעיים מחולקים ונקיים מעור (אפשר להשתמש בכמות דומה של בשר בקר שמתאים לבישול ארוך למשל כתף).
2 בצלים פרוסים או כ-20 בצלצלי שאלוט
2 גזרים פרוסים
10 שיני שום קלופות
1-2 סלסלת פטריות שמפיניון חצויות
3 כפות דבש
2 כוסות יין –אפשר אדום או לבן מה שיש
1 כוס ציר עוף או ירקות-אם אין,שימו מים או עוד כוס יין או שכמובן אפשרי מאבקה העיקר שיהיו 3 כוסות נוזלים.
עשבי תיבול-כמה ענפי תימין, רוזמרין, עלה דפנה.
1 חבילת ניוקי
מעט קמח
מלח ופלפל שחור
איך מכינים:
1. מתבלים את העוף במלח ופלפל. מחממים שמן במחבת רחבה עם תחתית עבה, ומטגנים את העוף קלות מכל הצדדים. מוציאים ושמים בצד.
2. לאותה מחבת מוסיפים את הבצל והגזר ומאדים כמה דקות. מוסיפים את השום ואחריו את הפטריות. אחרי כמה דקות מוסיפים את הדבש ומוודאים שהוא נמס. לאחר מכן מוסיפים את הנוזלים ואת עשבי התיבול,מלח ופלפל.
3. מחזירים לסיר את העוף. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כשעה ורצוי להפוך את העוף מדי פעם שיספוג טעמים מכל הכיוונים ולבדוק שהנוזלים לא נגמרים, במידה וכן,להוסיף עוד יין או ציר.
4. בינתיים מטפלים בניוקי. מקמחים אותו (שמים בצלוחית,שופכים 2 כפות קמח ומצפים אותו מכל הכיוונים), שמים במחבת עם קצת שמן חם רואים שהניוקי החליף גוון ומוציאים החוצה. (עושים את התהליך הזה כדי שהניוקי לא יתפרקו אח"כ בבישול עם הרוטב).
5. בחמש דקות האחרונות של תבשיל העוף מוסיפים את הניוקי למחבת של העוף, ומערבבים בעדינות כדי שיצופה ברוטב.
חלה טרייה או לחם ליד,כדי שיהיה לטבול ברוטב, אפשר קצת סלט ליד ואתם מסודרים.
בתיאבון!
ועוד עניין קטן. המון זמן לא כתבתי מכל מיני סיבות ותירוצים. וככה פתאום נחה עליי המוזה וישבתי לכתוב וגילית שהתגעגעתי.
ו-אחי!סע,סע להולנד!
רונית