בעלי מטבחים

  בבית של רונן

שם המטבח:

בבית של רונן

כתובת: כפר יחזקאל   ,עמק יזרעאל   ,צפון


על המטבח שלי:

מטבח ביתי עשיר ומגוון. טעמים של אהבה שממלאים את הבטן בחום ונחמה. עיקריות,תוספות,סלטים,מרקים ומאפים הם רק הכותרת היבשה למטעמים הרבים שאוכל לבשל לכם בשמחה ואהבה. ניתן להזמין מאזור עפולה,בית שאן והסביבה.

סוגי מטבח: איטלקי,יווני,ישראלי,מרוקאי,סיני,ספרדי,ערבי,תאילנדי,מטבח כללי

מספר מנות מקסימלי: 25

זמן התראה מינימלי: יום אחד

בלוג

מנה לעצלנים-פאי רועים

27/11/2008 12:56:59


יש אנשים שמסתכלים עליי ואומרים שאני נמרצת,חרוצה. אחת כזאת שמתקתקת דברים, שאף פעם לא נחה, שמבצעת משימות בקצב מסחרר. וזה הזמן להתוודות. האמת היא ש...

אני עצלנית.

כן,אני עצלנית. כשיש משהו שאני צריכה לעשות אני אחכה עד הרגע האחרון כדי לעשות אותו ועד אז יהיה לי מיליון ואחד תירוצים וסיבות למה לא. אין מה לעשות. ככה זה. יש דברים שינקתי עם החלב מאבא שלי (ולא,אין כאן שגיאת כתיב). לפעמים אני יושבת בעצלנותי,ואומרת לעכוז שלי אימרה שלמדתי מדודה מזל שלי, אני מצווה עליו "תחת,קום!" אבל שום דבר לא קורה. העכוז שלי נשאר לשבת ולחכות לרגע האחרון. אני כ"כ עצלנית,שאם הייתי חיה בטח הייתי עצלן,שזה סוג של מכרסם.

אתם יודעים מי לא עצלן? מי ממש חרוץ? מי מבצע משימה עוד לפני שהוא הספיק לחשוב מה בדיוק היא אומרת? מי?

ירון חרוץ.

כל-כך חרוץ שזה מותיר אותי חסרת נשימה. כשירון מחליט לעשות משהו או כשמבקשים ממנו משהו הוא יעשה אותו הרבה לפני שאני אצליח להזיז את העכוז שלי בכיוון. ולא תמיד זה טוב. גם במקרה של ירון,ככה זה. יש דברים שיונקים עם החלב. אם ירון היה חיה הוא בטח היה למור, שזה סוג של קוף מלא מרץ.

טוב,אולי הקשיתי עם עצמי. אולי אני לא כ"כ עצלנית. בטוח יש יותר עצלנים ממני. אבל אני בהחלט מעדיפה כשהדברים קורים בקלות ואני לא צריכה להתאמץ. ככה לעשות את המינימום. אבל לא כשמדובר באירוע חגיגי ולא כשזה מגיע למטבח. הו-אז, אני נמלאת מרץ מחודש ויכולה לבלות שעות במשימות מסובכות הכוללות קילוף, חיתוך, ניקיון, אידוי, בישול, ניקיון, לישה, התפחה, ניקיון, לישה, אפייה, ניקיון, הגשה, ניקיון.ו- אוף,התעייפתי. רגע ננוח.

ביום-יום אני מעדיפה לבשל מאכלים שיכולים להקל ושילכלכו כמה שפחות כלים. כי באמת שלא תמיד יש לי כוחות לבשל. אחת הדרכים להקל זה מנות שכוללות גם את הבשר וגם את התוספת. למשל, מאכל  שאהוב עליי במיוחד הוא פאי רועים הידוע בכינויו "שפרד'ס פאי". זהו מאכל אירי,מאוד עממי ומאוד פשוט. החומרים פשוטים וזמינים לכל, כמה פשוט ככה טעים, ממלא ומחמם את הבטן ולכן זהו מאכל קלאסי לימי החורף הקרבים ובאים. יש המון מתכונים אפשריים שכולם כוללים את אותם חומרים פחות או יותר. מסדרים בתבנית בשר שבושל ברוטב, מעליו פירה מתובל ואופים בתנור למשך 20 דקות, כשרוצים לאכול פשוט חופרים מנה אחת החוצה.
אז אני שמחה לתת לכם את המתכון שלי, שהרכבתי מכמה ניסיונות חוזרים. שימו לב-המתכון לא כשר,ואני בטוחה ששומרי הכשרות שבינכם ידעו להתאימו לתנאי המטבח שלהם.

מה צריך?

6 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים.

מעט חלב-לא הכרחי

50 גרם חמאה או שמן זית או מרגרינה.

2 כפות רוטב ברביקיו (מומלץ)

בצל קצוץ

2 מקלות סלרי קצוצים

גזר קצוץ

500 גרם בשר בקר טחון

4 שיני שום כתושות

2 עלי דפנה

קופסא קטנה של רסק עגבניות

בקבוק בירה קטן 330מ"ל

מעט פלפל צ'ילי גרוס/ כמה טיפות טבסקו/פפריקה חריפה

מלח ופלפל שחור.

איך מכינים?

1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עד לריכוך.

2. בינתיים מכינים את הבשר:מאדים ביחד במחבת גדולה שאפשר להכניס לתנור, בצל,גזר וסלרי למשך 5 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי פירורו עם מזלג עד שנעשה אפרפר. מוסיפים שום, עלי דפנה, רסק עגבניות, בירה ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. עד שהרוטב מצטמצם.

3. מסננים את המים מתפו"א,מחזירים את תפו"א לסיר ומיבשים אותם על האש. ממש דקה,לא יותר. מוסיפים את החמאה ומועכים את תפו"א לפירה מוסיפים את רוטב הברביקיו.

4. במחבת שבה הכנתם את הבשר,משטחים את הבשר לשכבה אחידה פחות או יותר ומעליו משטחים את הפירה. אם רוצים להשקיע אפשר ליצור דוגמאת שתי וערב עם מזלג על הפירה. אם אין לכם מחבת כזאת, אז אפשר כמובן להשתמש בתבנית לתנור.

5. מכניסים לתנור חם- ב180 מעלות למשך כחצי שעה,עד שהפאי זהוב וריחני.

6. מגישים עם סלט טרי ליד.

בתיאבון!

אני לרשותכם!

רונית העצלנית.