שם המטבח:
כתובת: כפר יחזקאל ,עמק יזרעאל ,צפון
סוגי מטבח: איטלקי,יווני,ישראלי,מרוקאי,סיני,ספרדי,ערבי,תאילנדי,מטבח כללי
מספר מנות מקסימלי: 25
זמן התראה מינימלי: יום אחד
משך הכנה: כשעה כולל הבישול דרגת קושי: קל סוג המתכון:בשרים
חומרים:
הכנה:1. לשים את כל חומרי הקציצות בקערה גדולה לתערובת אחידה ושמים במקרר למנוחה. בינתיים מתחילים להכין את הרוטב.
2. מאדים את הבצל במחבת עמוקה עם שמן זית עד לשקיפות. מוסיפים את השום הקצוץ ומאדים יחד עוד דקה (להיזהר לא לשרוף את השום)
3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות,רסק עגבניות, מים,עשבי התיבול, זיתים ותבלינים. מביאים לרתיחה עדינה על אש קטנה.
4. מכינים מהבשר קציצות-(הגודל תלוי בכם ואיך אתם אוהבים את הקציצות שלכם.) ומניחים בעדינות בתוך הרוטב. צריך לסדר את הקציצות במעגל בתוך המחבת כשמתחילים חיצונית ועוברים לפנימי. כשכל הקציצות בפנים מנערים את המחבת שהרוטב יכסה על הקציצות.
5. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות, כדאי להפוך את הקציצות לפחות פעם אחת כדי שיצופו ברוטב. מכבים את האש מפזרים מעל עוד פטרוזיליה קצוצה, ומחכים עוד כמה דקות עד שזוללים.
6. מגישים על פסטה או אורז לבן.