בעלי מטבחים

  בבית של רונן

שם המטבח:

בבית של רונן

כתובת: כפר יחזקאל   ,עמק יזרעאל   ,צפון


על המטבח שלי:

מטבח ביתי עשיר ומגוון. טעמים של אהבה שממלאים את הבטן בחום ונחמה. עיקריות,תוספות,סלטים,מרקים ומאפים הם רק הכותרת היבשה למטעמים הרבים שאוכל לבשל לכם בשמחה ואהבה. ניתן להזמין מאזור עפולה,בית שאן והסביבה.

סוגי מטבח: איטלקי,יווני,ישראלי,מרוקאי,סיני,ספרדי,ערבי,תאילנדי,מטבח כללי

מספר מנות מקסימלי: 25

זמן התראה מינימלי: יום אחד

מתכונים

קציצות בקר/עוף ברוטב עגבניות

קציצות בקר/עוף ברוטב עגבניות

משך הכנה: כשעה כולל הבישול    דרגת קושי: קל סוג המתכון:בשרים


חומרים:

לקציצות:
בצל קצוץ מטוגן בשמן זית
2 שיני שום כתושות
קילו בשר טחון-אפשרי בקר או תערובת של בקר והודו
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף אורגנו יבש
כף עלעלי טימין טרי
מלח ופלפל שחור
2 כפות סולת
2 ביצים
לרוטב:
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
קופסת עגבניות מרוסקות קטנה (לא רסק עגבניות)
קופסת רסק עגבניות
כוס וחצי מים/ ציר עוף (תמיד תשימו קצת במקפיא מהסיר מרק שהכנתם)
בזיליקום קצוץ,פטרוזיליה קצוצה, עלעלי טימין
טבעות זיתים ירוקים (מומלץ)
מעט סוכר
מלח ופלפל שחור.


הכנה:1. לשים את כל חומרי הקציצות בקערה גדולה לתערובת אחידה ושמים במקרר למנוחה. בינתיים מתחילים להכין את הרוטב.
2. מאדים את הבצל במחבת עמוקה עם שמן זית עד לשקיפות. מוסיפים את השום הקצוץ ומאדים יחד עוד דקה (להיזהר לא לשרוף את השום)
3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות,רסק עגבניות, מים,עשבי התיבול, זיתים ותבלינים. מביאים לרתיחה עדינה על אש קטנה.
4. מכינים מהבשר קציצות-(הגודל תלוי בכם ואיך אתם אוהבים את הקציצות שלכם.) ומניחים בעדינות בתוך הרוטב. צריך לסדר את הקציצות במעגל בתוך המחבת כשמתחילים חיצונית ועוברים לפנימי. כשכל הקציצות בפנים מנערים את המחבת שהרוטב יכסה על הקציצות.
5. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות, כדאי להפוך את הקציצות לפחות פעם אחת כדי שיצופו ברוטב. מכבים את האש מפזרים מעל עוד פטרוזיליה קצוצה, ומחכים עוד כמה דקות עד שזוללים.
6. מגישים על פסטה או אורז לבן.


תגובות