שם המטבח:
כתובת: כפר יחזקאל ,עמק יזרעאל ,צפון
סוגי מטבח: איטלקי,יווני,ישראלי,מרוקאי,סיני,ספרדי,ערבי,תאילנדי,מטבח כללי
מספר מנות מקסימלי: 25
זמן התראה מינימלי: יום אחד
משך הכנה: כשעה-כולל זמן בישול דרגת קושי: קל סוג המתכון:ירקות
חומרים:
הכנה:מחממים 2 כפות שמן (לא שמן זית) בסיר רחב ומזהיבים בצל וגזר .
מוסיפים פלפלים וכרוב, ומזהיבים במשך 2 דקות.
מוסיפים עגבניות וחצילים.
בקערה קטנה מערבבים כוס וחצי מים עם התבלינים,השום ורסק העגבניות. ומוסיפים לסיר. מוודאים שמים מגיעים לפחות לחצי גובה הירקות. מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כחצי שעה.
מסירים את המכסה,מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים עוד 10 דקות להסמכת הרוטב.
מגישים חם. אפשר כמובן להכין מראש ולחמם.
הערות:• אפשר לשחק בהרכב הירקות: להוסיף קישואים,דלעת, דלורית, כרובית. להחליף את החצילים בתפו"א או את הפטרוזיליה בכוסברה. מה שטוב לכם.