בעלי מטבחים

  בבית של רונן

שם המטבח:

בבית של רונן

כתובת: כפר יחזקאל   ,עמק יזרעאל   ,צפון


על המטבח שלי:

מטבח ביתי עשיר ומגוון. טעמים של אהבה שממלאים את הבטן בחום ונחמה. עיקריות,תוספות,סלטים,מרקים ומאפים הם רק הכותרת היבשה למטעמים הרבים שאוכל לבשל לכם בשמחה ואהבה. ניתן להזמין מאזור עפולה,בית שאן והסביבה.

סוגי מטבח: איטלקי,יווני,ישראלי,מרוקאי,סיני,ספרדי,ערבי,תאילנדי,מטבח כללי

מספר מנות מקסימלי: 25

זמן התראה מינימלי: יום אחד

מתכונים

מרק עוף

מרק עוף

משך הכנה: כשלוש שעות כולל זמן בישול    דרגת קושי: קל סוג המתכון:מרקים


חומרים:

1 ק"ג של חלקי עוף שונים- אני משתמשת בעצמות גב וחזה,גרונות וכנפיים. אפשר גם גרונות הודו.
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
צרור סלרי- כולל עלים וגבעולים
2 בצלים שלמים
2-3 גזרים חתוכים לחתיכות גדולות
1 ראש סלרי
2 גבעולי כרישה- ללא החלק הירוק
3 קישואים חתוכים גס בקליפתם
חתיכת דלעת חתוכה גס
2-3 עלי דפנה
10 גרגירי פלפל שלמים
מלח


הכנה:שוטפים את חלקי העוף, מניחים בסיר וממלאים במים. מביאים לרתיחה. מסננים ושומרים את המים.
שוטפים את הסיר ושמים בתחתיתו מחצית מצרור השמיר, מחצית מצרור הפטרוזיליה ומחצית מצרור הסלרי. עליהם מניחים את העוף שהורתח ואת שאר הירקות: הבצלים,הגזרים,שורש הסלרי, הכרישה, הקישואים והדלעת. מוסיפים גם את התבלינים: עלי דפנה, גרגירי פלפל שחור וכף מלח. מכסים את הכל במים.
מביאים לרתיחה. ואח"כ מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי-שעתיים. לקראת סיום הבישול מוסיפים את המחצית השנייה של צרור השמיר,הפטרוזיליה והסלרי. אמא שלי מוסיפה בשלב זה גם גזר מגורר. עוד רבע שעה ויש לכם מרק חם וטוב.

כטבעם של מרקים,גם המרק הזה טעים יותר אחרי לילה במקרר.


תגובות