שם המטבח:
כתובת: נתניה ,נתניה והסביבה ,השרון והסביבה
סוגי מטבח: מטבח כללי,אמריקאי,צרפתי
מספר מנות מקסימלי: 0
זמן התראה מינימלי:
משך הכנה: דרגת קושי: קל סוג המתכון:קינוחים
חומרים:
הכנה:
הכנת הבצק:
1.מערבבים יחד את הקמח,חצי מכמות נבט החיטה(1/2 כוס),את אבקת האפייה והמלח.
2.בקערה של המיקסר-מערבבים בעזרת הידיים (בתנועות של שיפשוף) את הסוכר עם גרידת הלימון, עד שהסוכר נהיה לח.
3.מוסיפים את החמאה ומקציפים(בעזרת וו "גיטרה"),עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
4.מוסיפים את הדבש וממשיכים להקציף עוד כדקה.
5.מוסיפים את הביצה.
6.מוסיפים את תערובת החומרים היבשים(חשוב מאוד להימנע מעירבוב יתר של הבלילה,על מנת,שהעוגיות לא יצאו יבשות).
7.מקררים את הבצק במקרר לפחות כשעתיים.
הכנת העוגיות:
*מחממים תנור ל-175 מעלות.
1.שמים את נבט החיטה הנותר(1/2 כוס) בקערה.
2.מוציאים את הבצק מהמקרר ומגלגלים ממנו כדורים בקוטר של כ-2.5 ס"מ.
3.מגלגלים את כדורי הבצק בנבט החיטה ומניחים על תבנית אפייה במרווחים של כ-2.5 ס"מ.
4.בעזרת היד או תחתית של כוס זכוכית-משטחים מעט את העוגייה מלמעלה.
5.אופים 10-12 דקות,עד שהעוגיות יציבות למגע.