שם המטבח:
כתובת: נתניה ,נתניה והסביבה ,השרון והסביבה
סוגי מטבח: מטבח כללי,אמריקאי,צרפתי
מספר מנות מקסימלי: 0
זמן התראה מינימלי:
משך הכנה: דרגת קושי: בינוני סוג המתכון:קינוחים
חומרים:
הכנה:הוראות הכנה של הקלתית:
1.מערבבים יחדיו את פירורי הפתי-בר,הג'ינג'ר והסוכר.
2.מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3.משטחים ומהדקים היטב את תערובת הפתי-בר לתחתית ולשוליים של תבנית פאי בקוטר של כ-20 ס"מ ומקררים במקרר במשך 30 דקות.
הכנת המלית
1.שמים בסיר קטן את השמנת המתוקה ואת הקוקוס ומביאים לרתיחה על אש בינונית,תוך בחישה מתמדת.מנמיכים מעט את האש,וממשיכים לבשל עד שהשמנת מצטמצמת כמעט בחצי ומסמיכה.מורידים מהאש,מעבירים לקערה ומצננים
2.מקציפים את החלמונים עד שנוצר קצף תפוח ובהיר
3.מוסיפים את החלב הממותק ואת מיץ הליים
הרכבת הפאי
*מחממים תנור ל-175 מעלות
1.מוציאים את תבנית הפאי מהמקרר,מורחים על התחתית את השמנת המתוקה עם הקוקוס ושופכים מעל את תערובת הליים
2.אופים כ-12 דקות,עד שהמלית מתייצבת.מוציאים מהתנור,מצננים רבע שעה ולאחר מכן,מכניסים את הפאי למקפיא למשך לפחות כשעה
הכנת המרנג
1.מקציפים את החלבונים,תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר,עד לקבלת קצף נוקשה
2.מקפלים פנימה בעדינות את הקוקוס ומורחים על הפאי הקר(אפשר גם להכניס את המרנג לשקית זילוף לקבלת מראה מהוקצע יותר)
3.מכוונים את התנור למצב גריל בחום גבוה של 250 מעלות ומכניסים את הפאי לשתיים-שלוש דקות,עד שהמרנג משחים
*ישלצנן את הפאי לגמרי לפני ההגשה