שם המטבח:
כתובת: ,רעננה - כפר סבא ,השרון והסביבה
מספר מנות מקסימלי: 20
זמן התראה מינימלי: יומיים
משך הכנה: שלושים דקות דרגת קושי: קל סוג המתכון:סלטים
חומרים:
הכנה: מבשלים את העדשים עד שהם רכים. ממליחים לקראת סוף הבישול.
בזמן בישול העדשים קוצצים את הבצל הירוק או הסגול. חותכים את הפסטרמה ו/או את הגבינה לקוביות. חותכים גם את עגבניות השרי וקוצצים את עשבי התיבול. מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון. משהים במקרר כשעה לפני ההגשה.
הערות: האמת שרציתי לתת לכם את המתכון של "ראש כרוב ממולא" (נא הציצו ברשימת המומלצים שלי לראות במה מדובר), אבל אחר כך חשבתי כמה חם בחוץ, ופשוט התמלאתי חמלה. סלט העדשים קל להכנה פי ארבע, הוא מהנה כמעט כמו הכרוב, ואפשר להגיש אותו קר. תרגישו חפשיים להחליף, להוסיף או לוותר על כל אחד מרכיבי הסלט ככל שהמתחשק לכם. אם תחליפו את העדשים בשעועית ירוקה למשל, יהיה טעים באותה מידה, אלא שאז אתם צריכים להחליף את שם הסלט.