בעלי מטבחים

  המטבח הרומני (במבטא הונגרי) של סידי

שם המטבח:

המטבח הרומני (במבטא הונגרי) של סידי

כתובת:   ,רעננה - כפר סבא   ,השרון והסביבה


על המטבח שלי:

מטבח רומני והונגרי. תבשילים עשירים ומנחמים בחורף. מטעמים קלים ופשוטים, מאגן הים תיכון, בקיץ. הכל מתובל בעשבי תיבול שצומחים בגינתי. המנות מוכנות לפי הזמנתכם, בהתראה של 48 שעות מראש. יש אפשרות למשלוח באזור השרון, או איסוף עצמי, לפי בחירה. יש גם אפשרות להזמין תפריט מגוון וגמיש לשבוע שלם מראש.

מספר מנות מקסימלי: 20

זמן התראה מינימלי: יומיים

מתכונים

סלט עדשים

סלט עדשים

משך הכנה: שלושים דקות    דרגת קושי: קל סוג המתכון:סלטים


חומרים:

עדשים ירוקים, בצל ירוק או סגול, פסטרמה (לבקש פרוסות עבות), גבינה בולגרית או פטה או צפתית,
עגבניות שרי. עשבי תיבול: שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, רוקט, רשד.


הכנה: מבשלים את העדשים עד שהם רכים. ממליחים לקראת סוף הבישול.
בזמן בישול העדשים קוצצים את הבצל הירוק או הסגול. חותכים את הפסטרמה ו/או את הגבינה לקוביות. חותכים גם את עגבניות השרי וקוצצים את עשבי התיבול. מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון. משהים במקרר כשעה לפני ההגשה.


הערות: האמת שרציתי לתת לכם את המתכון של "ראש כרוב ממולא" (נא הציצו ברשימת המומלצים שלי לראות במה מדובר), אבל אחר כך חשבתי כמה חם בחוץ, ופשוט התמלאתי חמלה. סלט העדשים קל להכנה פי ארבע, הוא מהנה כמעט כמו הכרוב, ואפשר להגיש אותו קר. תרגישו חפשיים להחליף, להוסיף או לוותר על כל אחד מרכיבי הסלט ככל שהמתחשק לכם. אם תחליפו את העדשים בשעועית ירוקה למשל, יהיה טעים באותה מידה, אלא שאז אתם צריכים להחליף את שם הסלט.

תגובות