שם המטבח:
כתובת: סדנאות וארועים ברחבי הארץ ,מודיעין והסביבה ,ירושלים והסביבה
סוגי מטבח: יפני,סיני,מטבח כללי
מספר מנות מקסימלי: 200
זמן התראה מינימלי: יומיים
משך הכנה: 10 דרגת קושי: קל סוג המתכון:דגים ופירות ים
חומרים:
הכנה: 1. שוטפים את האורז במי ברז מספר פעמים עד שמי השטיפה הופכים (כמעט) צלולים, ומניחים את האורז במסננת
למשך שעה. (ניתן לשטוף בתוך מסננת דקה, או בתוך סיר).
2. מעבירים את האורז לסיר עמוק ורחב (רצוי שהאורז עם המים, לא יעברו את גובה שליש הסיר).
3. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה (פעולה זו צריכה לקחת בערך 5 דקות).
*אם משתמשים באצת הקונבו יש להכניס אותה בתחילת הבישול, ולהוציא אותה אחר שהמים הגיעו לרתיחה.
4. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כ 15 – 18 דקות (עד שכל כמות המים נספגת. משך הזמן המדויק, תלוי גם בסוג האורז, בכמות האורז, בגודל הסיר, בעובי הסיר ובעוצמת האש, ולכן הזמן המדויק יקבע עם הנסיון האישי).
5. מכבים את האש, ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 – 15 דקות.
6. ממיסים את הסוכר והמלח בחומץ (ע"י חימום קל ע"ג האש, בלא שהחומץ יגיע לרתיחה, או ע"י ערבוב נמרץ).
7. מעבירים את האורז לכלי רחב ושטוח (עדיפות ראשונה לכלי עץ, ואם אין בנמצא יש להשתמש בכלי זכוכית).
8. שופכים את תערובת החומץ באופן שווה ע"ג האורז, ומערבבים-מקפלים את האורז ע"י כף עץ שטוחה.
9. משאירים את האורז להתקרר (לטמפרטורת החדר), לפני שמשתמשים בו לצורך הכנת הסושי.
הערות: 1. את תערובת החומץ לתיבול, ניתן להכין זמן רב מראש - היא לא מתקלקלת.
2. את אצת הקונבו אפשר להכניס לתערובת החומץ, ולהשאירה שם, במקום להרתיח אותה עם האורז.