שם המטבח:
כתובת: מזכרת בתיה ,השפלה והסביבה
סוגי מטבח: אמריקאי,מרוקאי,מטבח כללי,מצרי
מספר מנות מקסימלי: 4
זמן התראה מינימלי: יומיים
משך הכנה: כשעתיים (כולל התפחות ואפייה) דרגת קושי: קל סוג המתכון:מאפים
חומרים:
הכנה:
1. שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרית.
2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה.
3. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
4. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים, מחלקים כל חלק ל-3, מרדדים לרצועות וקולעים לצמות קטנות (משאירים אותן ישרות או מעגלים לטבעת). ללחמניות "פטרייה" צריך לגלגל את הבצק לכדורים בגודל פינג-פונג ולהניח בתבנית שקעים משומנת היטב.
5. מתפיחים להכפלת הנפח.
6. מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 190 מעלות למשך 15-20 דקות עד להזהבה (גם בתחתית).
7. מצננים על רשת ומגישים.
הערות:
שבת שלום!