שם המטבח:
כתובת: מזכרת בתיה ,השפלה והסביבה
סוגי מטבח: אמריקאי,מרוקאי,מטבח כללי,מצרי
מספר מנות מקסימלי: 4
זמן התראה מינימלי: יומיים
משך הכנה: 40 דקות דרגת קושי: קל סוג המתכון:קינוחים
חומרים:
הכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית השקעים.
מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה וקינמון. מניחים בצד.
מקציפים חמאה וסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קרם אחיד.
מוסיפים ביצים, זו אחר זו, ומקציפים מעט לאחר כל הוספה.
מנמיכים את מהירות המערבל לבינונית ומוסיפים את הסילאן.
מוסיפים את הבננות ומערבבים ידנית.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים ידנית לעיסה אחידה.
בעזרת כף (הכי נוח לעבוד עם כף גלידה קפיצית שתתן מאפינס אחידים בגודלם), ממלאים את שקעי התבנית בעיסה, עד ל- 3/4 גובהם.
לציפוי: מערבבים בקערה קטנה אגוזים קצוצים, סוכר וקינמון וזורים על העיסה שבשקעים.
אופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש.
מוציאים מהתנור ומשהים לצינון קצר. מחלצים את המאפינס מהשקעים ומגישים.
הערות: המתכון המקורי של דנית קימל כולל 2/3 כוס דבש ו-8 תמרים לחים קצוצים. אני החלטתי פשוט לשלב בין השניים ולהשתמש בדבש תמרים (סילאן). בתיאבון!