בעלי מטבחים

  לב המטבח

שם המטבח:

לב המטבח

כתובת: נתניה   ,נתניה והסביבה   ,השרון והסביבה


על המטבח שלי:

אוכל ביתי מגוון מהמטבח הטריפולטאי והים תיכוני.

סוגי מטבח: טריפוליטאי,ישראלי,מרוקאי,תוניסאי,מטבח כללי

מספר מנות מקסימלי: 300

זמן התראה מינימלי: שבוע

מתכונים

מרק שעועית

מרק שעועית

משך הכנה: 2-3 שעות    דרגת קושי: בינוני סוג המתכון:מרקים


חומרים:

2 כוסות שעועית לבנה
רבע כוס שמן
2 בצלים בינוניים קצוצים דק או 1 גדול.
0.5 גבעול סלרי מגורר גס- לא חובה
3 שיני שום כתושות
5 כפות רסק עגבניות
1 כף מרק עוף
מלח ופלפל שחור טחון
2-3 כפיות כמון – כמה שהכמון יותר טרי כך המרק ייצא יותר מדהים...
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מתוקה


הכנה:מבשלים את השעועית המושרית בסיר עם מים על אש בינונית במשך כשעה לריכוך חלקי. מסננים.
מחממים שמן בסיר ומטגנים הבצל והסלרי עד שהבצל מזהיב.
מוסיפים את רסק העגבניות והשום ומטגנים מעט תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מכל הצדדים – אם נדרש עוד מעט שמן אל תתבייש להוסיף.
מוסיפים מלח, פלפל, כמון ופפריקה, מערבבים מעט.
מוסיפים את השעועית ולאחר כ-2-3 דקות מוסיפים מים לכיסוי הבשר והשעועית.
מכסים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים.
אם הבשר לא רך מספיק והמרק כבר סמיך ניתן להוסיף מים ולבשל כחצי שעה נוספת.


הערות:ניתן להוסיף מים במידת הצורך אך שלא יהיה מרק דליל מדי.

תגובות