שם המטבח:
כתובת: נתניה ,נתניה והסביבה ,השרון והסביבה
סוגי מטבח: טריפוליטאי,ישראלי,מרוקאי,תוניסאי,מטבח כללי
מספר מנות מקסימלי: 300
זמן התראה מינימלי: שבוע
משך הכנה: 2-3 שעות דרגת קושי: בינוני סוג המתכון:מרקים
חומרים:
הכנה:מבשלים את השעועית המושרית בסיר עם מים על אש בינונית במשך כשעה לריכוך חלקי. מסננים.
מחממים שמן בסיר ומטגנים הבצל והסלרי עד שהבצל מזהיב.
מוסיפים את רסק העגבניות והשום ומטגנים מעט תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מכל הצדדים – אם נדרש עוד מעט שמן אל תתבייש להוסיף.
מוסיפים מלח, פלפל, כמון ופפריקה, מערבבים מעט.
מוסיפים את השעועית ולאחר כ-2-3 דקות מוסיפים מים לכיסוי הבשר והשעועית.
מכסים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים.
אם הבשר לא רך מספיק והמרק כבר סמיך ניתן להוסיף מים ולבשל כחצי שעה נוספת.
הערות:ניתן להוסיף מים במידת הצורך אך שלא יהיה מרק דליל מדי.