שם המטבח:
כתובת: ,תל אביב ,המרכז
סוגי מטבח: איטלקי,צרפתי
מספר מנות מקסימלי: 150
זמן התראה מינימלי: יומיים
משך הכנה: שעה וחצי דרגת קושי: קשה סוג המתכון:פסטות
חומרים:
הכנה:מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך. מחממים תנור ל- 180 מעלות. את תפוחי האדמה המבושלים יש להכניס לתנור למשך חצי שעה לייבש ולהוציא מהם את הנוזלים. לאחר ייבוש תפוחי האדמה יש להוריד את הקליפה ובעזרת מועך תפוחי אדמה יש להעביר הכל לקערת ערבוב. להוסיף חלמון ביצה, קמח ומלח. לערבב הכל לבצק אחיד וחלק. את הבצק יש לרדד ל"נקניק" בעובי של 2 ס"מ. בעזרת חותכן יש לחלק את הבצק המרודד ליחידות ניוקי. יש להרתיח מים בסיר (עם מלח) את הניוקי יש להכניס למים הרותחים ולחכות כחצי דקה לאחר שהם צפים. להכנה מיידית: למחבת חמה יש לשים שמן זית ועלה מרווה, להכניס את הניוקי ולהקפיץ קלות למשך חצי דקה. להוסיף פסטו או כל רוטב אחר על בסיס שמן זית, להמשיך להקפיץ עד אשר הרוטב עוטף את הניוקי כחצי דקה ולהגיש חם. מתאים כתוספת או כמנה בפני עצמה. להקפאה: את הניוקי (ללא בישול) יש לסדר במשטח אחד ולהקפיא. לאחר שקפאו ניתן לערום אותם בתוך קופסא אטומה למשך חודש. לבישול - אין צורך להפשיר - פשוט לזרוק למים רותחים ולהכין בהתאם להוראות. בתיאבון!