שם המטבח:
כתובת: פארק אפק - ראש העין ,פתח תקוה והסביבה ,המרכז
סוגי מטבח: איטלקי,הודי,טריפוליטאי,ישראלי,מרוקאי,סיני,ערבי,צרפתי,תאילנדי,סורי,מצרי
מספר מנות מקסימלי: 40
זמן התראה מינימלי: יום אחד
משך הכנה: יומיים דרגת קושי: בינוני סוג המתכון:שונות
חומרים:
הכנה: חומוס המטבחון של זיו
חומוס איכותי בריא לוקח הרבה זמן אבל יחסית פשוט להכנה.
שוטפים גרגרי חומוס ומשרים ל10 עד 14 שעות.
שוטפים אותם טוב ושמים בסיר עם כפית אבקת סודה על כל ק"ג חומוס שהשרנו,
ממלאים מים בסיר על החומוס מערבבים שמים על אש גבוהה ומכסים.
כשנוצר כבר הרבה קצף מעל המים מנמיכים את האש ומורדים את המכסה.
מוציאים את הקצף בעזרת כף מחוררת כל הזמן ומערבבים עד שהגרגרים רכים.
בשלב הזה ניתן להוציא מעט מהגרגרים כדי לעטר את מנת חומוס .
ממשיכים לבשל עד שהגרגרים נימוחים לגמרי , וזה מאוד תלוי בטעם שלכם אם אתם רוצים את החומוס במרקם גרגרי או חלק {אני אישית מעדיף חלק}.
לאחר מכן שמים את החומוס {חומר הגלם}במסננת ונותנים לו להתייבש כמה שיותר{בערך שעה וחצי}.
לאחר מכן מעבירים את החומוס לכלי עם שטח פנים גדול אפילו מגש על מנת שיתקרר{חצי שעה}.
לאחר מכן מומלץ לשים בכלי אטום ולהעביר למקרר אם רוצים שהחומוס יחזיק יומיים שלושה , אם רוצים רק לאותו היום אז לא חייב לקרר לגמרי.
ועכשיו למיקסר: ממלאים חצי גובה במיקסר בחומוס ומפעילים עד שהחומוס טחון לגמרי,
מוסיפים מיץ לימון עדיף מלימון טרי טחינה גולמית מלח שהתכנו במעט מים קרים, ושום.
עכשיו זה כל אחד עם הטעם והמרקם שהוא אוהב, כדאי להוסיף כל אחד מהמרכיבים במינון נמוך כדי שתמיד יחסר משהו עם שמקבלים את הטעם הרצוי, אם הטעם ישנו אבל המרקם סמיך מידי אז אפשר להוסיף מים קרים ללא המלח כמובן,יש שמוסיפים כמון או פטרוזיליה או פלפל לבן , לפי דעתי כל המוסיף גורע הטעם הפשוט שמרגישים את הלימון מעט ואת השום מעט ואת המרירות של הטחינה מעט וגם ממש מעט מלח זה הכי טעים כך כל אחד יכול להוסיף במנה שלו יותר או פחות טחינה באמצע ואת הלימון לפי טעמו האישי
ניתן להכין את הלימון ששמים על מנת החומוס {טבילה} טוחנים מעט פלפל חריף עם פלפל ירוק ומיץ לימון אפשר גם מעט מלח .
שיהיה לכם המון בתאבון,,,,"מוגש בחום ...המטבחון".