בעלי מטבחים

  ניחוחות מהמטבח

שם המטבח:

ניחוחות מהמטבח

כתובת: איילון 62 ראש העין   ,פתח תקוה והסביבה   ,המרכז


על המטבח שלי:

בוגר "תדמור" יסייע לכם לצאת מהשיגרה, במנות מוקפדות טעמים וריחות משכרים. כל ארוחה תהפוך לחגיגה. ממנות בודדות ועד תפריט שלם. לארוע חגיגי, לסתם יום של חול או לחוויה קולינארית. ממנה בודדת ועד בנית תפריט משותף. הכנה בביתכם או במטבח שלי.

סוגי מטבח: איטלקי,הודי,הונגרי,ישראלי,סיני,ספרדי,צרפתי,מטבח כללי

מספר מנות מקסימלי: 15

זמן התראה מינימלי: יומיים

בלוג

רשומות אחרונות

תפריטים פרק ב'

בניית תפריט

תפריטים פרק ב'

28/10/2008 19:59:22


לאחר שפחות או יותר הצגתי מה תפריט לכלול. ניגש לאחד הסעיפים הבעייתים מאד וזה ה כ מ ו י ו ת .
איך מתמודדים עם תחושה שזה לא מספיק? מאידך, איך יוצרים מצב בו לא אוכלים את הארוחה החגיגית במשך שבוע נוסף. אז כמה עיצות, המבוססות על גודל מנה במסעדה (אין הכוונה למסעדות עם צלחות ענקיות ומנות מזעריות, או לחילופין לסירים של ממש המוגשים לשולחן)
1.  מנה ראשונה כ-120-150 גרם לסועד
2.  מנה עקרית כ-250 גרם לסועד, כולל התוספת.
סלטים - כ-100 גרם לאדם.
מרק לא נחשב בחישוב זה.
איך יודעים. בתחלה שוקלים, בהמשך כבר העין קולטת את גודל המנה.
אילו "כללי אצבע" כמובן שיש מנות שנרחיב מאד או נצמצם מכל מיני סיבות (גם סיבה כלכלית אינה מילה גסה). אם נקפיד על כללים אילו בהכנה ובהגשה. לא נוותר עם כמיות אוכל בלתי אנושיות ולא "נפוצץ" את האוכלים. כולםםםםםם יהיו שבעים והבשלנים יוכלו לעבור למתכונים הבאים.
כמובן שמספר המנות צריך להיות מעט גבוה ממספר הסועדים כדי שנוכל לרצות גם גרגרנים ואם יש רבים כאלה, השלימו בהתאם.
בתאבון
חיים