25/09/2012
קוקטייל יין מבעבע ורימונים | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לאיתמר גרין : https://www.facebook.com/itamar.green
במהלך צילום קבלת פנים באירוע, עצרתי לרגע לצילום הקוקטייל הפוטוגני.
צילמתי על שולחן הבר המוקף באפלוליות מדשאת קבלת הפנים, עם תאורת "ספוט" של ההפקה, כלי העבודה של המוזג וסלסלת רימונים מצטופפים ברקע ותנועה מאוד זריזה של ברמן מיומן:
עדשה 70 מ"מ
4000 אסא
צמצם 8
מהירות 60
פלאש מורם להקפאה קלה ופתיחת הפריים
וקליק עם משאלה.
בישול, קינוחים, מיץ, ברכות, מצוות...
מה עוד לא עשינו עם הפרי היפיפה הזה?
קוקטייל !
כזה שמחבר את סמלי השנה החדשה, ומוסיפים לו כפית משאלות של גרגרי רימון.
משאלות מתוקות, מעט חמצמצות-לתובנות משהשנה שחלפה, מפצפצות בסקרנות אל הבלתי נודע , סמוקות מאוויים נסתרים...
בקבלת פנים לאירוע, על הדשא, בין העצים, כשהבר מתבונן ממול וממתין להמשך, עצרו האורחים ללגום מ"קוקטייל המשאלות" של איתמר.
גם מתנגדי אלכוהול מובהקים לא יכלו לעמוד בפני הקוקטייל המפתה. כפית גרגרי הרימון שהשלימה את מראה הנוזל התמים הכריעה את החשש וייסורי המצפון,
ועשרות כוסות הונפו בתקווה לשנה חדשה.
איתמר גרין מנהל את "223"- בר תל אביבי בו הוא מערבל קוקטיילים דומים, כמו באירוע שהפיק חברו- יהב סדן.
הוא העביר לי את מתכון ההכנה של "קוקטייל המשאלות" איתו תוכלו להפתיע ולשמח באירוח, או להשקיע ברגע אינטימי כל עוד הרימון עסיסי ומבטיח.
מתכון לקוקטייל משאלות
של איתמר גרין
כמות ל-12 כוסות
החומרים:
לתמצית תפוחים וקינמון:
1 בקבוק יין לבן יבש
1 כוס סוכר
2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 מקל קינמון
לקוקטייל:
2 בקבוקי שמפנייה, פרוסקו או קאווה (לפי התקציב...)
1 בקבוק מיץ רימונים טבעי
2 רימונים מגורענים
1 כוס תמצית רימונים טבעית (מומלץ להשתמש בסירופ "מונין" )
כלי עם קוביות קרח שהוכן או נקנה מראש
הכנה מוקדמת:
לבשל את מרכיבי תמצית התפוחים והקינמון כ-40 דקות על אש נמוכה עד לקבלת סירופ חלק וסמיך.
לסדר את מרכיבי הקוקטייל וכלי ההכנה על הבר או משטח ההכנה על פי סדר הפעולות:
1. תמצית התפוחים והקינמון
2. מיץ רימונים טבעי
3. מיכל עם קוביות קרח ומלקחיים
4. תמצית רימונים (מומלץ להשתמש בתמצית "מונין")
5. בקבוקי השמפניה או יין לבן מבעבע
6. קערית עם גרגרי רימון
7. כפית ערבול עם ידית ארוכה
8. שאט ביתי למדידה המכיל בד"כ 60 מ"ל
הכנת הקוקטייל:
כמויות לקוקטייל אחד
למזוג לכוס קוקטייל עם שאט מדידה על פי הסדר הבא:
1. 50 מ"ל תמצית תפוחים וקינמון
2. 50 מ"ל מיץ רימונים טבעי
3. 2 קוביות קרח
4. לפזר מעט תמצית רימונים על הקרח שבכוס
5. למזוג את היין המבעבע עד כ- 3/4 מגובה הכוס
6. להוסיף מעל את כפית גרגרי הרימון
7. לערבב את הקוקטייל בזריזות עם כפית הערבול
8. להגיש מיד עם חיוך מזמין הבעת משאלות