צאט טעימה צילומית-אהבה אסורה - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
שמחת האופה

שמחת האופה

22/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
ביליארד כדורי פלאפל

ביליארד כדורי פלאפל

25/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

אהבה אסורה

31/07/2012


אהבה אסורה

עוגת שוקולד | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לאנינה מטבח איטלקי: www.facebook.com/anina.il

טיפ צילומי

נכון שעוגת שוקולד עם גנאש ופירות אדומים זה פריים מנצח.

בכל זאת בחרתי בצילום נזילת תערובת השוקולד לתבנית הלב להרגעת מתקפת הקיטש של יום האהבה וסמליו.

הצילום הוא התגנבות לקודש הקודשים של עידית הקונדיטורית של מסעדת "אנינה".

היא לא מחבבת מצלמות , ומרשה לי להתארח רק דקות ספורות  במקדש יצירת העוגות והקינוחים שלה המסתתר מתחת למסעדה.

היא מסרבת להצטלם, ומזמינה אותי לצלם את ה"משחק המקדים".

למזלי, פגשתי שם את תערובת עוגת השוקולד האהובה עלי נשפכת אל תבנית הלב.

ומהר לפני שייגמר, ברכתי את המצלמה שלי על יכולות התפקוד שלה בתנאי האור הקשים שבחדר. העליתי רגישות ל-3200 אסא, ורדפתי עם הפוקוס אחרי נזילת התערובת אל התבנית.

כך שבמקום צילום מגרה חושים של שוקולד ופירות אדומים, התקבל פריים של "אהבה אסורה": מתגנב(ת), חושני(ת), אפלולי(ת) ושובר(ת) מיתוסים של יום האהבה.

 

 

אם הייתי צריכה לצייר את חג האהבה,הייתי מציירת לב, ממלאה אותו שוקולד, מאיירת נזילת גנאש ומשרבטת נקודות אדומות של תותים מעל.

רוב סמלי האהבה האולטימטיביים מתקיימים בציור הזה,אבל לא יודעת לצייר, אז קבלו מתכון לעוגת שוקולד עם גנאש ופירות אדומים לאופים מאוהבים.

מתכוני עוגת שוקולד הם כמו פרשיות אהבה. שוב ושוב מנסים להגיע לטעם ומרקם מדויק, לפעמים מצליח, לפעמים פחות.

אחת מעוגות השוקולד שהשאירו אצלי את טעמן לאורך זמן היא של מסעדת "אנינה".

היא רכה, נימוחה ומלטפת כפרשייה שקשה למחוק מהתודעה, וכשאני מזדמנת לצילומים או ארוחה איטלקית "לא בתפקיד", אני בוחרת להתעלם מהקינוחים האטרקטיביים של קונדיטורית המסעדה, ומקנחת שוב בפרשייה הישנה- עוגת השוקולד המיתולוגית של "אנינה".

מקסימום מוכנה לשינוי קל עם כדור גלידת וניל לצידה...

אז אם כבר "יום אהבה", בואו נלך על קיטש מוכר וידוע של עוגת שוקולד בצורת לב,

עם הצעת שדרוג לאופים ואוהבים מתקדמים.

היום המיוחד הוא רק תרוץ לקבלת המתכון של עוגת השוקולד האנינה של המסעדה, ואני ממליצה בחום להשתמש במתכון הקל יחסית, כששוב תרצו להכין עוגת שוקולד שהיא רומן בלתי נשכח.

 

 מתכון לעוגת שוקולד

של "אנינה מטבח איטלקי"

לתבנית בינונית בצורת לב או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

 

המרכיבים:

300 גרם חמאה

300 גרם שוקולד מריר

11/4 כוס סוכר

5 ביצים בטמפרטורת החדר

כף ברנדי

כף אספרסו או נס קפה מומס בכף מים חמים

1 כוס קמח

1 שקית אבקת אפייה

 

 אופן ההכנה:

לחמם את התנור ל-170 מעלות.

להמיס בסיר על אש נמוכה : חמאה, שוקולד, סוכר, ברנדי ואספרסו עד קבלת נוזל חלק.

להקציף את הביצים (אין צורך להפריד את החלמון והחלבון) מספר דקות במערבל במהירות מקסימאלית עד קבלת קצף יציב.

להעביר את תערובת השוקולד שהתקררה מעט בינתיים לקערה גדולה.

להוסיף את קצף הביצים בעדינות לשוקולד בתנועות קיפול.

לנפות את הקמח ואבקת האפייה דרך מסננת עם רשת לקערה עם תערובת השוקולד והביצים.

לערבב את הקמח בתנועות קיפול עד שייבלע בתערובת ללא ערבוב יתר.

זמן אפייה:

לתבנית בצורת לב כ-40 דקות.

לתבנית 26 כ-45 דקות.

בסיום זמן האפייה לבדוק עם קיסם שהוא יוצא לח ונקי.

להניח לעוגה להתקרר בתבנית ולאחר מכן להפוך אותה על צלחת הגשה.

 

מומלץ לצפות בגנאש שוקולד על פי המתכון הבא:

 

גנאש לציפוי

 

המרכיבים:

150 גרם שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

לשבור את השוקולד לקוביות בקערה בינונית.

להרתיח את השמנת המתוקה בסיר קטן.

לשפוך את השמנת החמה לקערה עם השוקולד ולערבב בעזרת מטרף ידני עד קבלת רוטב חלק.

לצפות את העוגה ברוטב החם.

אם ממשיכים לשלב הבא , יש להשאיר כחצי כוס גנאש בקערה לטבילת הפירות.

 

המלצה לחג האהבה:

לטבול תותים , דובדבנים או אוכמניות טריות עד מחציתם בגנאש החם ולקרר.

לעטר את העוגה המצופה, שהתקררה בינתיים בפירות הטבולים.

 

ולהתאהב מחדש...

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.