שם המטבח:
כתובת: ,נתניה והסביבה ,השרון והסביבה
סוגי מטבח: איטלקי,יפני,ישראלי,צרפתי,מטבח כללי
מספר מנות מקסימלי: 100
זמן התראה מינימלי: שבוע
18/02/2009 19:29:33
מזון |
מקום האחסון |
משך האחסון |
תנאי אחסון |
לחם לחם |
הקפאה מקרר |
12 חודשים עד שבוע |
מכוסה עם פלסטיק/ נייר כסף |
עוגות עם קצפת קרם ביצים קרם מרגרינה |
מקרר |
יומיים |
עם כיסוי |
חמאה,מרגרינה |
מקרר |
שבועיים |
מכוסה בנייר כסף |
שמן |
מקום מוצל/מקרר |
בלי הגבלה |
לא הכרחי קירור אבל ישמור את הטעם לזמן ממושך |
גבינה קשה גבינה חצי קשה |
מקרר |
חודש |
עטוף בנייר/פלסטיק |
גבינה לבנה כל הסוגים |
מקרר |
לפי הוראות יצרן |
עטוף בנייר/פלסטיק |
גבינה מותכת |
מקרר |
שבועיים |
עטוף בנייר/פלסטיק |
ביצים שלמות |
הקפאה |
6 חודשים |
להוציא מהקליפה לערבב חלבון+חלמון להוסיף כפית סוכר/מלח לכל 8 ביצים ולשפוך לתוך מיכל להקפאה |
חלבון ביצה |
מקרר |
10 ימים |
מיכל סגור היטב |
חלמון ביצה |
הקפאה |
6 חודשים |
במיכל להקפאה |
ביצים שלמות ביצים קשות |
מקרר מקרר |
1 חודש 1-7 ימים |
לפלסטיק סגור ולכסות עם מים עד הסוף |
בשר בקר טרי לצלי בשר בקר טרי לסטייק עוף טרי |
מקרר |
6 ימים 4 ימים 2 ימים |
לשמור בעטיפה לא הדוקה כדי לאפשר זרימת אוויר לבשר |
בשר בקר מבושל בשר הודו מבושל בשר עוף מבושל |
מקרר |
7 ימים 7 ימים 5 ימים |
להכניס למקרר בעודו מעט חם כאשר מתקרר לכסות כדי למנוע התייבשות וריחות |
בשר מעושן נקניק יבש/נקניקיות נקניק רטוב/ונקניקיות |
מקרר |
7 ימים 7 ימים 5 ימים |
עטוף היטב/אריזה מקורית |
דג טרי |
מקרר |
1 יום |
לשים בפתיתי קרח למנוע התייבשות |
דג רזה (פילה) |
הקפאה |
6 חודשים |
לעטוף היטב בפלסטיק |
דג שמן |
הקפאה |
3 חודשים |
לעטוף היטב בפלסטיק |
חלב ושמנת מתוקה |
מקרר |
לפי הוראות יצרן |
במקום הקר ביותר במקרר |
חלב |
הקפאה |
1 חודש |
באריזה מקורית |
שמנת מתוקה |
הקפאה |
3 חודשים |
בשמנת עם % שומן גבוה |
תפוח עץ |
מקרר |
שבועיים |
לא מכוסים |
משמש,אבוקדו,אפרסק |
מקרר |
3-5 ימים |
לא מכוסים |
תותים |
מקרר |
1 שבוע |
בכלי שטוח בלי מכסה |
בננות (בשלות בלבד) |
מקרר |
4 ימים |
הבננה משחימה אבל ניתנת לאכילה |
אספרגוס,כרוב ניצנים |
מקרר |
שבוע |
לאחסן בתא ירקות |
קולרבי,בצל ירוק,פלפל ירוק,צנון,קישוא,עשבי בישול,חסה,כרובית,במיה,כרוב, גזר, סלרי, מלפפון,ארטישוק |
מקרר |
שבוע |
לאחסן בתא ירקות |
אפונה ירוקה,תירס |
מקרר |
שבוע |
להשאיר בקליפה ולאחסן בתא אחסון |
עגבניות |
מקרר |
שבוע |
עד להבשלה לאחסן בחדר ולא בשמש לאחר מכן במקרר בתא ירקות |
תפוחי אדמה,בצל,שום,בצל סגול |
במקום מוצל ויבש |
3 שבועות |
לא רצוי לאחסן במקרר |