שם המטבח:
כתובת: ,רעננה - כפר סבא ,השרון והסביבה
סוגי מטבח: ישראלי,טורקי,מטבח כללי,בולגרי,יווני
מספר מנות מקסימלי: 40
זמן התראה מינימלי: שבוע
27/04/2011 23:19:18
אני תמיד מכינה משהו לחג.
בד"כ מתארחת ולא מארחת, ולכן בתור אורחת עם מקצוע טעים גם הציפייה ממני בהתאם - איזה משהו מפוצץ, מיוחד, שלא נראה בדרך כלל, נדיר- בקיצור וואו.... ואני? אני אסתפק בקערת כבד קצוץ כמו כל חג... וחסר למי שנוגע לי!
אז לכל מי שמחפש קצת עבודה, כי לנקות תריסים זה לא מספיק לו, קבלו מתכון לעלי גפן ממולאים:
חבילת עלי גפן במי מלח (בכל סופר), מושרים במים פושרים לשעה
עגבניה קצוצה
בצל קצוץ
פרוסות לימון
חופן פטרוזיליה וסלרי קצוצים
כוס וחצי אורז מבושלים לחצי מידה עשייה
לימון, שום, מלח פלפל
חצי קופסת רוטב עגבניות
טוב אז ככה:
נגבו היטב את עלי הגפן המושרים וחתכו את הגבעול העבה שלהם.הכינו את עשבי התיבול.
בשלו את האורז לחצי בישול עם אותה כמות מים, דהיינו - כוס וחצי עד לספיגה מוחלטת של המים באורז.
טגנו קלות את הבצל, עגבניה ו2 פרוסות לימון במעט שמן זית ותבלו במלח ופלפל.
כאשר האורז מוכן, הוסיפו אליו את העגבניות והבצל, ואת עשבי התיבול וערבבו למסה אחידה.
פרסו על משטח עבודה את עלי הגפן, ושימו במרכז כל עלה מן המילוי.
גלגלו שני סיבובים קדימה במהודק, ואז מימין ומשמאל תחבו כל צד למרז והמשיכו לגלגל עד לקבלת גליל מהודק.
בסיר שימו מעט שמן זית ואת רוטב העגבניות. סדרו שורה הדוקה של עלי גפן כאשר התפר של כל גליל נמצא למטה על מנת שלא יפתח.
סיימו את כל העלים ופזרו שום ופרוסות לימון. תבלו במלח, פלפל וקינמון.
כסו בצלחת שקטנה במעט מקוטר הסיר ומלאו במים עד אשר יעברו את הצלחת.
בשלו עד אשר קטנה כשעה וחצי ועד לספיגת המים.
בתיאבון!
וכמובן, חג שמח ומלא באושר, אהבה, בריאות ואוכל טוב.... :)
ליאת