שם המטבח:
כתובת: אייל ,מושבים בשרון ,השרון והסביבה
סוגי מטבח: סיני,ישראלי,איטלקי,מטבח כללי
מספר מנות מקסימלי: 200
זמן התראה מינימלי: שלשה ימים
04/10/2010 11:54:04
דלעת ערמונים היא ירק מקסים ממשפחת הדלועים.
היא נראית כמו דלעת קטנטנה (בגודל אגרוף בערך), וטעמה מזכיר מאוד ערמונים-וכאן שמה.
כמו הדלעת הרגילה שאנחנו מכירים,
היא משתדכת נפלא למאכלים מלוחים כמו אורז, בשרים, סלטים קרים, גבינת לאבנה...
אבל נפלאה גם עם קינוחים ומאכלים מתוקים כמו גבינות עם פירות יער, קינמון או תפוחים.
אין סוף לרעיונות... תהיו יצירתיים ותמצאו אותה בכל שחשקה נפשכם- זה פשוט נראה מקסים על השולחן!
דרך אגב, זו מנה נפלאה ומקורית לצמחונים ולמי שמחפש מנה חגיגית עבורם לחג או לערב שישי...
מבדיקה אינטרנטית שעשיתי, היא מכילה כ 55 קלוריות ל 100 גרם.
הצעה למתכון שלי- שהוגש בסדנת נטוורקינג מטעם "עסקים עושים עסקים"
איך מכינים את זה? כמו תמיד, אצלי זה פשוט וקל!
את הדלעת חוצים לשניים, מנקים את הגרעינים ומברישים בשמן זית ומעט מלח ופלפל.
מכניסים לתנור ל-20 דקות עד חצי שעה עד שהירק רך מבפנים.
את האורז מכינים כרגיל- 1 כוס אורז עם 1 ועוד 3/4 כוס מים (או איך שאתם רגילים) -
אני הוספתי מלח, פלפל, קארי צהוב כפית גדושה וגם בצל מטוגן.
בסיר אחר בישלתי עדשים ירוקות ושחורות- רצוי לשטוף אותן מעט לפני הבישול כדי שהצבע השחור ייצא.....
אחרי שהעדשים רכות ומוכנות (משהו כמו חצי שעה) - מסננים משאריות המים .
זהו- האורז מוכן, העשדים מוכנות עכשיו מחברים!
מטגנים קלות על מחבת גדולה או ווק את האורז והעדשים יחד (במינון שאתם אוהבים),
ומוסיפים חצי קופסא של חלב קוקוס- בערך כוס.
זה הזמן לתקן תיבול, להוסיף מלח וטעמים אם רוצים...
זהו- ממלאים כל חצי דלעת בתבשיל האורז ומגישים חם!
בתאבון!