שם המטבח:
כתובת: ,רעננה - כפר סבא ,השרון והסביבה
סוגי מטבח: ישראלי,טורקי,מטבח כללי,בולגרי,יווני
מספר מנות מקסימלי: 40
זמן התראה מינימלי: שבוע
27/04/2011 23:18:06
לכבוד אלא שלא יכולים להפסיק (לאכול), קבלו פוסט חגיגי להכנת המנה הפשוטה מכל, שתמיד תראה כאילו עבדתם עליה שנתיים... קבלו בתשואות את ביף בורגיניון.
נזיד טעים זה, מבושל ביין אדום ומקורו במטבח הצרפתי.
להלן גרסה פשוטה ומקומית. בתיאבון!
המתכון:
1 ק"ג בשר טרי מסוג אונטריב עגל חתוך לפיסות בינוניות (או כל בשר המתאים לבישול ארוך)
צרור טימין
שורש סלרי
3 גזרים
3 בצלים
3 בטטות
בקבוק יין אדום טוב
חצי ליטר ציר בקר / עוף / ירקות
פטריות שמפיניון טריות
מלח גס, פלפל שחור וקנמון
ולהכנה:
מטגנים את הבשר להשחמה קלה, כדי לסגור את הטעמים
מוציאים לצלחת ומשאירים את כל טעמי הבשר בסיר
בינתיים מכינים את ירקות השורש, חתוכים לחתיכות גדולות (בכל זאת, נזיד כפרי)
מוסיפים בחלקים את הירקות: קודם את הבצל והגזר, ולאחר מכן את הבטטה
מתבלים את הנזיד:
טימין, קנמון, פלפל שחור ומלח גס
מחזירים את הבשר לסיר, ומשכרים את הכל עם בקבוק היין (אדום יבש) והציר
ועכשיו, ביפ'לה ינום לו שעתיים על הכיריים, יהרוג לכם אט אט את בלוטות הריח ודקותיים לפני שיהיה מוכן,
נקפיץ כמה פטריות שמפיניון בנפרד (כדי שלא יסמרטטו) ונוסיף לתבשיל המהביל.
מטיבם של נזידים, זה יהיה אפילו יותר טעים מחר. חבל שלא נדע אם זה נכון :)
בתיאבון חמודים.
ליאת