בניית תפריט
26/10/2008 17:00:33
בנית תפריט, אחד המשימות המורכבות. יש לרצות את כולם, להתחשב במיוחדים, לצאת שפויים מהמשימה ולבסוף לגרוף את מחיאות הכפיים על היצירה. להלן מספר כללים בסיסיים:
1. ארוחה "חשובה" אינה מגרש ניסויים. לא לנסות מנות
חדשות בצורה גורפת.
2. מנה ראשונה - כמה שפחות פחממות, הן סותמות
ולרוב מגיעים "מלאים" לעיקרית.
3. מרק יכול להחשב למנה ראשונה ואז יכול להיות
סמיך, אחרת - ממלא.
4. עיקריות - כאן רצוי לענות על מאוייהם של כולם.
ניתן לברר האם אוכלים דגים כדי לא להתקע. לברר
האם יש צמחוניים. רצוי להכין ל-70% את הסטנדרט
ועוד כ-40% גיוון זה יתן גם מעט תוספת לבעלי
התאבון.
5. תוספות ניתן להכין כמה, רק זכרו, לא להכניס מנה עם
רוטב לתוספת קריספית (ציפס ורוטב, לא משהו).
לעומת זאת אורז/מחית יקבלו בשמחה את רוטב
התבשיל.
6. סלטים - חיים או מבושלים היו יצירתיים הכינו הרבה,
אפשר תמיד לאכל את הרוב למחרת.
7. קינוח....חכו עם זה תנו לעכל ואפשר לוותר על העוגה
ליד הקפה.
במידה ותרצו יעוץ בבנית תפרטים או להזמין מהמטבח, תמיד אשמח לעמוד לרשותכם
בתאבון