בעלי מטבחים

  בבית של רונן

שם המטבח:

בבית של רונן

כתובת: כפר יחזקאל   ,עמק יזרעאל   ,צפון


על המטבח שלי:

מטבח ביתי עשיר ומגוון. טעמים של אהבה שממלאים את הבטן בחום ונחמה. עיקריות,תוספות,סלטים,מרקים ומאפים הם רק הכותרת היבשה למטעמים הרבים שאוכל לבשל לכם בשמחה ואהבה. ניתן להזמין מאזור עפולה,בית שאן והסביבה.

סוגי מטבח: איטלקי,יווני,ישראלי,מרוקאי,סיני,ספרדי,ערבי,תאילנדי,מטבח כללי

מספר מנות מקסימלי: 25

זמן התראה מינימלי: יום אחד

בלוג

הסעודה האחרונה-מרק עוף.

17/11/2008 13:10:40


אם היה זו יומכם האחרון על פני האדמה במה הייתם מבקשים לסעוד את נשמתכם וגופכם כסעודה אחרונה?

אני בטוחה שאצל רוב האנשים התשובה תהיה מנה שתזכיר להם בית. אוכל של אמא. אוכל מנחם. אוכל לנשמה. יש שיאמרו אוכל של עניים. אוכל פשוט, צנוע. בלי הרבה גינונים וענייניים. כל אחד והאמא שלו. כל אחת והבית שלה. אולי זה יהיה מרק קובות או מרק צח עם קרפעלך. אולי זה יהיה גפיטלע פיש או דג חריימה חריף. אולי מרק שעועית או אורז עם המון עשבי תיבול. בכל אופן מדובר באוכל חם,ממלא ומשביע. משביע בעיקר את הנשמה.

אני הייתי מזמינה מרק עוף. אשכנזי "אסלי" (אם אפשר להגיד את שתי המילים האלו באותה נשימה...) אם אפשר אז גם חתיכת "טייגעכצ" בפנים. שזה מאפה של תפוחי אדמה שאשכנזים כמוני שמים במרק עוף שלהם. אם היו נותנים לי גם מנה ראשונה אז הייתי מבקשת לחם שחור טרי עם דג מלוח ועגבנייה. קינוח? אין שאלה בכלל. עוגת שושנים עם קקאו של סבתא יוכבד שלי.  בסך הכול ואחרי הכול אשכנזייה אנוכי. ואחת גאה גם.

ירון לבטח היה מבקש ...אתם כבר יודעים. פירה ושניצל. אולי רקוט קרומפלי, שזה מנה הונגרית של תפוחי אדמה אפויים עם שמנת וביצים קשות. למנה ראשונה הוא היה מבקש קרפעלך, במילוי של תפוחי אדמה מטוגנים בהמון בצל. לקינוח? גם כאן אין שאלה בכלל. סלט פירות של סבא יאיר שלו. אם אין אז גלידה בחמישה צבעים.

כי כאלה אנחנו בסופו של יום. אנחנו יכולים לנסוע עד סוף העולם ולחזור כי אין כמו בבית. לטפס על כל ההרים,לרדת ולדעת שהנוף הכי יפה הוא זה של העמק הנפרש מראש הגלבוע. לפגוש את האישה הכי יפה ולהבין שהיפה בנשים היא דווקא אשתך. לישון באוהל במדבר הפתוח ולהתגעגע למיטה החמה ולכרית הרכה. הבית הוא בית. הוא נחמה ואהבה, הוא שמחה וביטחון. וכזה הוא גם האוכל שאכלנו בבית ולכן זה גם מה שנרצה לאכול אם היה זה יומנו האחרון על פני האדמה. חס וחלילה,חס ושלום, חמסה חמסה,שומבצל, טפו טפו טפו.

אז הפעם קבלו ממני את המתכון שלי למרק עוף. הבסיס הוא של אמא שלי, הדסה. עם הכשרה של קצבית היא גם מכינה לי את הבשר למרק ובכלל. עם השנים שיניתי קצת וראיתי כי טוב. גם כאן אני לא משתמשת באבקת מרק. ואולי זאת הזדמנות להסביר למה בעצם. אז זה לא בגלל המונסודיום גלוטמט המושמץ, עדיין לא הוכח שהוא גורם איזה שהוא נזק משמעותי. יש אנשים שאלרגיים לו ולהם הוא גורם מיגרנות בד"כ. הבעיה היא שבאבקות המרק יש המון שומנים מוקשים וחומרים כימיים שונים, ואני לא אוהבת להכניס לגוף שלי ולגוף של בני ביתי חומרים כימיים. במה אני משתמשת במקום? עצמות עוף, המון עשבי תיבול וירקות טריים. מי שהטעם של אבקת המרק חסר לו מוזמן להוסיף.

מה צריך?

1 ק"ג של חלקי עוף שונים- אני משתמשת בעצמות גב וחזה,גרונות וכנפיים. אפשר גם גרונות הודו.

צרור שמיר

צרור פטרוזיליה

צרור סלרי- כולל עלים וגבעולים

2 בצלים שלמים

2-3 גזרים חתוכים לחתיכות גדולות

1 ראש סלרי

2 גבעולי כרישה- ללא החלק הירוק

3 קישואים חתוכים גס בקליפתם

חתיכת דלעת חתוכה גס

2-3 עלי דפנה

10 גרגירי פלפל שלמים

מלח

איך מכינים?

שוטפים את חלקי העוף, מניחים בסיר וממלאים במים. מביאים לרתיחה. מסננים ושומרים את המים.

שוטפים את הסיר ושמים בתחתיתו מחצית מצרור השמיר, מחצית מצרור הפטרוזיליה ומחצית מצרור הסלרי. עליהם מניחים את העוף שהורתח ואת שאר הירקות: הבצלים,הגזרים,שורש הסלרי, הכרישה, הקישואים והדלעת. מוסיפים גם את התבלינים: עלי דפנה, גרגירי פלפל שחור וכף מלח. מכסים את הכל במים בהם הורתח העוף ומוסיפים מים לכיסוי.

מביאים לרתיחה. ואח"כ מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי-שעתיים. לקראת סיום הבישול מוסיפים את המחצית השנייה של צרור השמיר,הפטרוזיליה והסלרי. טועמים ומשפרים תיבול. אמא שלי מוסיפה בשלב זה גם גזר מגורר. עוד רבע שעה ויש לכם מרק חם וטוב.

ומכאן זה תלוי בכם: עם שקדי מרק או אטריות, עם שפריץ של מיץ לימון, הירקות בפנים או בחוץ, עם או בלי חתיכות עוף. הכל לשיקולכם.

כטבעם של מרקים,גם המרק הזה טעים יותר אחרי לילה במקרר.

מתחשק לכם מרק? אני פה!