צאט כתבה-ההיסטוריה של היין - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי

ההיסטוריה של היין

גיל פלד


( לאתר הכותב)
ההיסטוריה של היין

האנושות התקדמה כאשר האדם פסק להיות צייד מלקט והפך להיות חקלאי.
חוקרים רבים מסכימים היום כי הגפן, לצד הזית והתאנה, היה מן הצמחים הראשונים שתורבתו.
יש בידינו הוכחות ארכיאולוגיות לייצור יין באזור גרוזיה כבר מלפני כ-8,000 שנה.
הוכחות לקיומה של תעשיית יין מפותחת היטב ישנם מבבל ומצרים מלפני כ-4,500 שנה.
אל העולם המערבי הגיע היין דרך המסחר הפניקי.
ראשית לכרתים, משם ליוון וממנה לרומא.
הלגיונות הרומאים, בצמאונם הגדול, נטעו כרמים ברחבי כל האימפריה ועם התרחבות האימפריה התפתחה ושגשגה לה תעשיית יין ברחבי כל אירופה.
במאה הראשונה לספירה היה מחירו של היין כה גבוה שאיכרים רבים העדיפו להרוס את יבוליהם ולנטוע גפנים במקום.
התופעה הייתה כה נרחבת עד שנוצר מחסור חמור בתבואה, ירקות ופירות, שהובילו את הקיסר דומיטיאנוס לפרסם צווים קיסריים הפוקדים לעקור את מחצית הכרמים ברחבי האימפריה ואסר על נטיעתם של כרמים חדשים.
עם נפילת האימפריה הרומית נמצא פטרון חדש לתעשיית היין – הכנסייה הקתולית.
בין כתלי מנזריה הרבים נשמר הידע הרב על ייצור יין שנצבר בכתבים העתיקים של חכמי יוון ורומא.
מנזרים רבים היו מתפרנסים מתעשיית היין והאפיפיורים של ימה"ב אף היו מחזיקים כמרים מומחים לדבר שינהלו עבורם את מרתפי היין של הוותיקן.
עם זא יש לציין כי היין לא היה נחלתו של האליטה בלבד.
גם העם היה נהנה משתיית יין ותרופות רבות של התקופה הושתתו על הוספת אבקות ומיני עשבים לכוס יין.
במקביל לעלייתה של תרבות היין באירופה, חלה ירידה של תרבות זו במזרח.
מוחמד אסר על מאמיני דרכו לשתות יין והכריז של שתיית יין כמעשה שטן.
עם זאת, המשיכו להשתמש ביין בתעשיית הקוסמטיקה והרפואה המזרחית.
במחצית השנייה של המאה ה-19 כמעט ונשמדה תעשיית היין באירופה.
טפיל הפילוקסרה היגר אל היבשת מחופי ארה"ב וזרע הרס וחורבן בכרמים רבים (בעיקר בצרפת).
אך כפי שקורה לעיתים, מעז יצא מתוק.
הידע והמומחיות הצרפתית ליין נפוצו ברחבי העולם (דוגמאות בולטת לכך היא תעשיית היין בצפון ספרד שיינותיה האדומים מזכירים את אלו של בורדו) וכך נתנה דחיפה משמעותית לתעשיית יינות האיכות ברחבי העולם.

גיל פלד בן 37 הינו הבעלים של פורטל עינוגים שהוקם מתוך אהבה למוצרי הגורמה והאיכות של ארצנו. הפורטל מציג את פעילות וחדשות היקבים, המחלבות, בוטיקי השוקולד, שמן הזית והקפה בישראל, ובנוסף פועל לחינוך תרבות היין, סדנאות יין לקבוצות, אירועי יין, הפקת אירועים וירידים ויעוץ בנושא יין.

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.