פשטידת כרובית
פנינית אופה אחרת
(
לאתר הכותב)
חזרה לשגרה
עם מתכון של פשטידת כרובית .
מה לעשות.
.
עברנו חודש לא קל מבחינה קלורית, ותוסיפו לכך את ההנחות שאנחנו נוטים לתת לעצמנו בתקופת חג וחופש- הברזות קלות מחדר כושר למשל, עוד קינוח במקום למשל.
.
עוד כוסית אלכוהול למשל.
.
עוד התכרבלות עצלה מול הטלוויזיה וקערת הפירות.
.
שלא להזכיר את קערות הפיצוחים והשוקולדים.
.
אז יש לי מחיר כבד לשלם עבור הנאות והנחות החגים.
כבד כי הוא שווה 3 קילו רוטטים שנדבקו להם אל חמוקיי (טוב נו אולי הגזמתי) ואני מסרבת להיכנע לתוספת המרטיטה סביבי.
מאתמול- דיאטה.
יותר נכון חזרה לשגרת טרום החגים שנשאה פרי וגרמה לי להיות במינוס בבנק השומן.
אז מה היה לנו שם בימי החגים שעברו הפעם נדמה לי במהירות האור-
כתף כבש בתנור.
.
מנות דגים בכמה ורסיות (ראו פוסט קודם).
.
קציצות כבש לאורך כל חול המועד סוכות.
.
המון חלות, פיתות, טחינה, חצילים על האש, פלפלים חריפים שטניים בחריפותם, המון המון המון יין.
ממש המון.
וגם וויסקי.
שלמרות מצב צבירתם הנוזלי הם משמינים.
וכאילו לא די לנו, הוזמנו לכליל שבגליל להכנסת ספר תורה בבית הכנסת המקומי (אתם מאמינים שיש שם אחד? אני לא האמנתי) שכלל סעודה רצינית בסופו, עם המון אנטריקוטים עסיסיים שנתלו בארון עישון ואח"כ הונחו על המנגל לפיניש שחום ומתפצפץ וכל ביס היה מלא עסיס ועונג.
שבנו הביתה מהגליל לחוג את שמחת תורה בסוכה שאנחנו כל כך אוהבים, אכלנו גלילות חצילים במילוי כבש שהכנתי.
"לא נורא עוד התחרעות קטנה אחרונה לפני החזרה לשגרה" ניסיתי לשכנע את עצמי ואותו כשהגשתי את המנה ועיניי פזלו אל שיפולי בטני ומותניי.
.
.
לא נורא.
.
"ממחר" היינו יום א'.
כן כן.
.
ממחר.
כשהגיע מחר, נזכרתי שזה עדיין איסרו חג וגנבתי עוד זמן איכות עם החצילים הממולאים ושאריות העופיון הצלוי .
"ממחר" יריתי בפה מלא לעבר מבטי התוכחה של בעלי.
רק שליום א', איסרו או לא, יש גם ערב.
ובערב צריך לאכול שוב.
ולמרות החשק העז לאיזה טוסט מגניב עם פרמז'ן ובולגרית, מרוח בחמאה כמובן, החלטתי למחות את הריר ולהכין פשטידה דיאטטית.
טעימה אבל דיאטטית.
יחסית דיאטטית.
אנחנו לא בעונש, מה? כרובית שבעלי הביא הבוקר מהירקן, ואני כבר בין הסירים והטיפות.
חלטתי פרחי הכרוביה במים רותחים משך 2 דקות, סיננתי, הנחתי בתבנית מרוחה שמן זית ומצופה פירורי לחם, הוספתי קיצוצי זיתים שחורים ובצל ירוק ומילאתי רווחים בתערובת ביצים- חלב וגבינה 5%.
בלי שמנת, בלי גבינות שמנות, דיאטטי יחסית, חף משומן מיותר אך עתיר טעם.
ליווינו בסלט חריף קצוץ ויוגורט.
להלן המתכון-
לתבנית בגודל 30:30 נזדקק לחמרים הבאים-
כרובית גדולה קשה ונאה
4 ביצים (אם הן ממש גדולות אז 3)
גביע גבינה לבנה 5%
כוס חלב
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט מגורר
3 בצלים ירוקים
10 זיתים שחורים טובים מגולענים וחתוכים
1/2 חב' גבינה בולגרית 5%
5-6 כפות פרורי לחם
שמן זית
מרתיחים מים וכשרתחו מכנניסים לתוכם את פרחי הכרובית לחליטה של 3-5 דקות.
מסננים.
מורחים תבנית במעט שמן זית ומפזרים 2-3 כפות פרורי לחם.
בקערה מערבבים ביצים+גבינה לבנה+ חלב+ תבלינים.
קוצצים בצל ירוק וזיתים .
מניחים בתבנית על הפרורים את פרחי הכרובית שהתקררו מעט, מפוררים ביניהם את הבולגרית, מפזרים בצל ירוק וזיתים ומוזגים את תערובת הביצים בין הכרוביות.
מפזרים מעל הכרוביות שמבצבצות פרורי לחם, ומשלימים עם זילופי שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס.
אופים בתנור חם 220 מע' כשעה.
אפשר ורצוי ב 10 דקות האחרונות של האפייה להעביר לתכנית גריל כדי שייחרך מעט בחלק העליון.
טעים טעים.
בריא ויחסית דיאטטי.
בפעם הבאה זו תהייה פשטידת קישואים.
בא לי.
.
בתיאבון
פנינית
פנינית אופה אחרת: בשלנית, צלמת וכותבת...
בעלת בלוג האוכל http://www.blog.pninit.co.il
כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.