צאט כתבה-צ'אי מסאלה - אבל בעוגייה - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי

צ'אי מסאלה - אבל בעוגייה

אורן גולדפינגר


( לאתר הכותב)
צ'אי מסאלה - אבל בעוגייה

אורן גולדפינגר עדיין חולם לנסוע לבקר בהודו, ובנתיים נהנה לשמוע ולקרוא סיפורים על המקום.
הנה מתכון לעוגיות צ'אי מסאלה וקוקוס, המשלבות בין המטבח ההודי למטבח המקומי    פורסם באתר ynet באדיבות אתר תבשיל ב: 22.
03.
09, 13:09 לכתבה באתר ynet לחצו כאן   מספר חודשים אחרי שהכרתי את מי שלימים תהיה אשתי, היא נסעה ל, ואני נשארתי כאן וחיכיתי לה.
אף פעם לא הייתי בהודו, ותוך כדי שאני בוכה על מר גורלי, ניזונתי מהמכתבים שלה וחלמתי על נסיעה לשם, ועל ישיבה נינוחה בצ'אי שופ, עם כוס צ'אי חם (אם יש להם חלב סויה) ובמנוחה טוטאלית לגוף ולנפש.
החלום על הודו לא התגשם (יום אחד זה עוד יקרה), לכן הקשר שלי עם המדינה המסקרנת מתמצה באכילת אוכל הודי, קריאת ספרים על המקום והקשבה לסיפורים של משפחתה של אשתי, שהגיעה מהודו.
כאשר התחלתי לעסוק באפייה, חיפשתי רעיונות למאפים מעניינים, שיגוונו את רפרטואר עוגיות הבריאות שלי, שכולל בדרך כלל את עוגיות שיבולת השועל הבלתי נמנעות (למרות שהן טעימות להפליא) ואת עוגיות הטחינה.
רציתי להכין ממתק הודי, אך למרות שהאוכל ההודי אהוב עלי מאוד, המתוקים שלו בעייתיים קצת.
הם מתוקים מדי, צבועים בצבעים זרחניים מדי, וטעמם מוזר.
לאחר ביקור בסופר ובחנות תבלינים, חזרתי הביתה עם חומרי גלם והשראה, נכנסתי למטבח ופצחתי בניסיונות.
אחרי שהעוגיות הראשונות הושלכו לפח בלב כואב, ניסיתי מתכון לעוגת צ'אי, שעד מהרה הצטרפה לאחיותיה בפח.
לא אמרתי נואש והחלטתי להפוך את העוגה לעוגיות.
כך נוצרו עוגיות הצ'אי מסאלה וקוקוס, שזכו למחמאות רבות מכל מי שטעם אותן.
הן פריכות, ריחניות, עם טעם שמזכיר את הודו, אבל גם מחובר לארץ ולחומרי הגלם המקומיים.
למי שהיה בהודו, ולמי שכמוני, עדיין חולם להיות שם.
  עוגיות צ'אי מסאלה וקוקוס אני השתמשתי בתערובת צ'אי שהכנתי לבד, אבל אתם מוזמנים להשתמש בתערובת מוכנה המרכיבים: לתערובת הצ'אי: 15 תרמילי הל 1 כפית מסמרי ציפורן 1 כפית ג'ינג'ר טחון 1 כפית קינמון טחון 1 כפית פקעות ורדים 1 כפית אגוז מוסקט קורט פלפל שחור לעוגיות: 3 כפיות תערובת צ'אי כוס וחצי קמח מלא 1/2 כוס קוקוס טחון 1 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית מלח 3/4 כוס שמן קנולה 3/4 כוס סוכר חום 1 ביצה, או 3 כפות פשתן, טחון בבלנדר עם 1/3 כוס מים לעיסה צמיגית אופן ההכנה: 1.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2.
מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה, מוסיפים קוקוס, תערובת צ'אי ומלח ומערבבים היטב.
3.
מערבבים בקערה שמן, סוכר ואת הביצה, או תערובת הפשתן.
4.
יוצקים את תערובת השמן לתערובת הקמח והקוקוס, ומערבבים היטב עד שנוצרת עיסה אחידה.
5.
יוצרים עוגיות, ואופים בתנור, במשך 18 דקות.
6.
מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.
ניתן לשמור כשבוע וחצי, או להקפיא.

עיתונאי וכתב תוכן, אופה עוגות וקינוחים טבעוניים ובריאים באפיה ביתית במסגרת גולדפינגר'ס- אוכל טעים

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.