צאט כתבה-הסכין – בטיחות ותחזוקה - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי

הסכין – בטיחות ותחזוקה

חיים אופק


( לאתר הכותב)
הסכין – בטיחות ותחזוקה

לאחר שהשקענו זמן ולעיתים ממון רב,ברכישת סכין, חובה לשמור על בטיחות בשימוש ועל הסכין עצמה שתשרת אותנו לאורך זמן.
בטיחות - סכין חייבת להיות חדה.
סכין שאינה חדה עלולה להחליק ולפצוע.
- השתדלו להשתמש בסכין ייעודית למטרת העבודה, שימוש בסכין שאינה מתאימה עלולה לפצוע.
- עיבדו תמיד על משטח עבודה.
קילוף חיתוך באוויר או כל להטוט אחר שייך לקרקס ולא למטבח.
- אין לבצע עם הסכין פעולות שלא נועדו לו.
- לעולם אל תעבירו סכין לאחר אלא כשאוחזים בידית, או מונח על משטח כלשהו ונלקח משם באמצעות הידית.
- אין להסתובב במטבח ובודאי לא מחוצה לו עם סכין ביד.
כשעובדים עם הסכין נמצאים במקום בו עובדים.
אם צריך ללכת למקום אחר הניחו את הסכין במקום בטוח ועשו פעולות אחרות בלעדיה.
- תמיד לכופף את האצבעות על המוצר ולחתוך כאשר אין סכנה שאיבר כלשהו נמצא מתחת לסכין.
דורש אימון אבל מציל מפציעה.
- בתוכניות בישול, במבט על טבחים/שפים מיומנים רואים שהם קוצצים בקצב המהיר ובאלגנטיות.
גם אתם תגיעו לזה אם תשקיעו את אותם שעות.
ניסיון לחקות את המיומנים, עלול להיגמר בפציעה.
יש עוד סיכוי שתגיעו לתוכניות ריאליטי של המטבח.
רק בסבלנות והתמדה, המהירות תגיע.
אחסון ישנם מספר שיטות אחסון שלהן מטרה כפולה בטיחות ושמירה על אורך חיי הסכין פס מגנטי – ישנם בשוק "פסים מגנטיים" הנתלים על הקיר וניתן להצמיד אליהם את הסכין.
יתרונות – הרחק מידם של אילו שלא רצויי שיגעו בסכין חדה.
אין סכנה של להכניס יד למגרה ולהיפצע מסכין חסרונות – הסכין עלולה להיסרט מגרה – אחסון סכין במגירה הינה פתרון זמין, זול ופשוט.
יתרונות –זמינות גם באחסון וגם בגישה חסרונות – סכנה של להכניס יד למגרה ולהיפצע מסכין.
פגיעה של סכין בסכין אחרת או כלי מתכת עלולים לפגוע בסכין עצמה בחדות ולסרוט אותה במידה ובוחרים באופציית ה"מגרה" רצוי לקנות נדן (מאין נרתיק) שיגן על הידיים והלהב מתקן לאכסון סכינים על השיש – מתקן מעץ בעיקר ובו חריצים לנעיצת הסכינים.
יתרונות – שמירה על הידיים ועל הסכין וניתן להציב הרחק מהישג ידם של ילדים.
חסרונות – עוד מוצר על השישתחזוקה שמירה על חדות - יש לשמור על סכין חדה באמצעות השחזה ביתית.
מתי צריך להשחיז, אין הנחיה מוחלטת, כשהעגבנייה זקוקה ללחץ לצורך חיתוך, זה הזמן.
עובדים הרבה עם הסכין אז מידי יום עם תחילת העבודה.
ישנם סוגי משחיזים שונים: משחיז קראמי, מוט השחזה ("שטול") ואפילו "אבן השחזה".
כל אחד ומיומנויותיו.
לחסרי הניסיון המשחיזים הקראמיים הם הפתרון הטוב ביותר.
אין להשחיז סכין בסכין.
השחזה מקצועית – אחת לשנה שנה וחצי יש להשחיז הסכין אצל משחיז מקצועי, שיחדש את ימי הסכין כקדם.
אין להכניס סכין למדיח.
המלחים במדיח פוגעים בפלדה.
בגמר שטיפה יש ליבש הסכין.
בברכת חיתוך בטוח ונעים

 
גמלאי מערכת הביטחון, שהפך תחביב של בשלן מתחביב לעיסוק.
סיימתי קורס A LA KART, בתדמור
התמחיתי תקופה מסוימת במסעדת שף
כיום מקדם מכירות בתחום המזון
תוך שילוב בין כלים וטעמים" מה עושים עם מה ואיך"
התאווה שלי היא אוכל אירופאי עם נגיעות של מטבח מודרני ושילוב עם מטבחים אחרים.

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.