צאט כתבה-בטיחות במזון - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי

בטיחות במזון

אריאל רוזנבלום


( לאתר הכותב)
בטיחות במזון

בטיחות במזון חובה בכל מטבח   מספר עקרונות בסיסים שהקפדה,עליהם תאפשר שמירה על מטבח בריא ומזון נקי מזיהומים: חומרי גלם: עדיף ורצוי לקחת את הסחורה מבעלי רישיון יצרן ושיווק בעלי תוקף והובלתם בקירור מתאים ולבדוק תאריך יצור ואת בר התוקף של המוצר.
קבלת הסחורה: יש להקפיד על קירור רציף של מוצרים רגישים והכנסתם למקרר או למקפיא מייד עם קבלתם.
טמפרטורה: מזון בקירור יש לשמור 4 מעלות פלוס והקפאה 18 מעלות מינוס פס חם צריכה להיות מעל 65 מעלות חום .
ניקיון הציוד והכלים: הכלים והציוד המשמשים לעיבוד ואחסון המזון צרכים להיות רחיצים ונקיים .
חלוקה לאזורים: יש להגדיר אזורים נקיים "מלוכלכים" צריכה להיות זרימה של מוצרים מהמלוכלך אל הנקי למשל קבלת סחורה זה אזור מלוכלך.
הפרדת סוגי מזון: חשוב להפריד בין סוגי מזון כדי למנוע זיהום צולב יש חיידקים שנמצאים על סוג מזון מסוים ואינם מתפתחים למשל חיידקים העוברים מירקות לבשר או מבשר למאכלי ים בנוסף חשוב פחות נקי בין מזון גולמי לבין מזון מעובד שכבר עבר תהלכי ניקוי וחימום.
הפרדת כלי עבודה: יש לשמור על הפרדה בציוד המשמש לטיפול ולעיבוד ,כגון סכינים וקרשי חיתוך את הקרשים ניתן לרכוש לפי צבעים כגון: אדום לבשר גולמי ירוק לירקות ,צהוב לדגים לא מעובדים ,ולבן אך ורק למזון מעובד בלבד.
ניקיון: שטיפת ציוד וסביבת עבודה בסבון ומים חמים.
חיטוי ירקות: יעשה עם חומר חיטוי עבור ירקות בלבד.

שף ויועץ קולינרי אריאל רוזנבלום 37 שנות ניסיון בתחום מלונאות,מטבח מוסדי,אירועים,וענף הסעדה.

בעל הסמכת שף מסוג 5 מקצועי משנת 1984 בנית תפריטים,מתכונים,הדרכה,ולווי קונספט למטבחים,מאגר בעלי מקצוע בתחום הסעדה.

עושה סדנאות בישול ואפיה וקורסים מקצועיים,בנוסף מכין אירועים שף עד הבית,בצק סוכר,שוקולד,ופיסול.

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.