מנות צמחוניות מומלצות - א'
אורן גולדפינגר
(
לאתר הכותב)
מנות צמחוניות מומלצות – חלק ראשון: תל אביב
אחרי שדיברנו על היחס המזלזל של עולם המסעדנות הישראלי כלפי צמחונים וטבעונים והבענו תקווה שהמצב ישתנה ושבעתיד יהיו עוד הרבה מנות צמחוניות ראויות, הגיע הזמן לבדוק: מה המצב כרגע בגזרה הצמחונית? הנה כמה מנות מומלצות לצמחונים וטבעונים.
החלק הראשון יעסוק בתל אביב, והשאיפה היא לגלות ולמפות עוד אזורים בארץ ולהמליץ עליהם.
בודהא בורגר של "בודהא בורגר'ס" - הבורגר הקלאסי עשוי מעדשים, פטריות, אגוזים ועד גודי'ז שנדחסים לקציצה גדולה המוגשת בלחמניה מקמח מלא עם רטבים טבעוניים.
עוד מומלצים: טוסטים ובריטו.
בורגר פטריות צמחוני של אגאדיר - בורגר פטריות וקינואה עסיסי, שגם קרניבורים אוהבים.
הולך טוב עם צ'יפס ובירה בצד.
טאלי של 24 רופי: מגש ענק של אורז, תבשיל עדשים, תבשילי ירקות, יוגורט וצ'אפטי.
להוריד עם צ'אי וקינוח הודי לסיום הארוחה.
רול צמחוני של סופר סושי: יש הטוענים כי סושי בלי סלמון זה לא סושי, אבל זה בולשיט.
סושי צמחוני עם אבוקדו וטמאגו (חביתה יפנית, לצמחונים) מהווה אופציה קלילה ומצוינת.
מרק בצל של מרקאדו: מרק העשוי מבצלים אפויים, קרמל ויין לבן, שעושה חם ונעים בבטן.
ניתן לקבל עם רוטב פונדו גבינות.
תפוח אדמה של "תפודה": תפוח אדמה ענקי עם רטבים כמו צזיקי (יוגורט עם מלפפון ונענע), קרם פלפלים או שעועית צ'ילי.
מנה שמשביעה להרבה זמן.
קדירת טופו וירקות "37": מדובר בקדירה של טופו, ירקות שורש וערמונים ביין אדום.
מנה שנותנת טוויסט טוב לטופו ומשדרגת את טעמו.
כיפת שוקולד של "לה בון פטיסרי": אחד הדברים המענגים ביותר שנטעמו על ידי אנשים, לאו דווקא צמחונים.
וואבוס רנצ'רוס של "דיזי": טורטיה מקסיקנית עם שעועית שחורה, ביצת עין, סלסה, אבוקדו ושמנת חמוצה.
לאכול בנחת בעוד הכביסה מסתובבת במוכנה.
חומוס גרגרים או משוושה של "אבו דאבי": מנת חומוס חמה ונדיבה, מוגשת עם חמוצים ופיתות, שאם מצליחים לסיים אותה מקבלים גם תוספת וקפה קטן על חשבון הבית.
פנה פסטו של "פנה פסטה & בר": במקום ניתן להרכיב את הרוטב והתוספות, והמומלצת שלי היא פנה מקמח מלא ברוטב פסטו עם ברוקולי ופטריות.
פיצה אנטיפסטי של "ביתא פיצה ופסטה": הפיצה המשתלמת ביותר, עליה מקבלים את התוספת הנדיבה ביותר.
לטבעונים שבינינו – פיצה יכולה להיות טעימה מאד גם ללא גבינה כאשר מעמיסים עליה תוספות.
מנות פתיחה ב"צ'אנדרה": סמוסה – פסטלים עם תפוחי אדמה ואפונה, פאקורה – ירקות בקמח חומוס, ובטטה ווארה – כופתאות תפוחי אדמה בקמח חומוס.
יחד עם פיתה הודית וארבעה סוגי צ'אטני שמקבלים כשמתיישבים אפשר להרכיב ארוחה משביעה.
ההמלצות שהבאתי נכתבו על סמך ניסיון אישי שלי ושל אנשים אחרים ששיתפו אותי בחוויות ממנות מוצלחות.
בחלקים הבאים אכתוב על עוד מקומות בתל אביב והמרכז, ועם הזמן הסקירה תגיע לעוד מקומות בארץ.
אם יש לכם המלצות על מנות צמחוניות וטבעוניות שאכלתם והן זכורות לכם לטובה, והמקומות עדיין פועלים, אנא שתפו כדי שנוכל להכין רשימה מלאה וממצה לטובת אלו שמחפשים לאכול טוב בחוץ ומתקשים.
בתיאבון.
עיתונאי וכתב תוכן, אופה עוגות וקינוחים טבעוניים ובריאים באפיה ביתית במסגרת גולדפינגר'ס- אוכל טעים
כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.