הסכין: הידית, הלהב ומה שבניהם - א'
חיים אופק
(
לאתר הכותב)
הסכין – הידית הלהב ומה שבניהם מאמר ראשון בסדרה
מהם סוגי הסכינים הקיימים? למה נועדו ? האם יש צורך ביותר מסכין אחת ? כתבה זו ראשונה בסדרה תאפשר לאילו המתעננים ברכישת סכין, לנווט בנבכי המחודדים הללו ולנסות לרכוש את המוצר המתאים ביותר.
מונחים
כאמור ישנם סוגים שונים של סכינים ומן הראוי להתאים את הסכין לצרכי המשתמש.
אין כל סיבה להשתמש ב"סכין שף" ארוכה וכבדה לקלוף תפוח אדמה.
אך, לצורך "פילוט דג" נזדקק לסכין גמישה דקה וארוכה שמתאימה לצורך זה בלבד ומסוכנת לפועלה אחרת
הסכין שף – הסכין החשובה ביותר ובעלת השימוש הנרחבת ביותר.
מתאימה לביצוע מרבית המשימות במטבח.
סכין שף תהייה רחבה עם ידית גבוהה, שתמנע מפרקי האצבעות לפגוע בקרש החיתוך – אין סכנה לאצבעות אך תמנע מלחתוך את המוצר עד תומו.
סכין השף תהיה לרוב גדולה וכבדה, שלא תתעופף מידו של החותך - אך לא כבדה מדי.
הלהב יהא תמיד חלק - בלתי משונן.
סכין "8 של חברת "צווילינג" הגרמנית
סנטוקו - סכין אוריינטלית בעיצוב יפני מסורתי שקצה להבה קטום, המשמשת לרוב כסכין שף
סכין עזר – סכין המיועדת בעיקר לחיתוך ירקות ופירות.
אורך הלהב המומלץ הוא 14 ס"מ.
סכין עזר של חברת "גלובל"
סכין לחיתוך בשר – סכין צרה וארוכה היא תתאים פחות לחתוך ירוקות בשל העובדה כי אינה רחבה דיה.
מאידך, מתאימה לפריסה יותר "מסכין שף" שכן נוח יותר לתמרן עימה.
שהולך בדרך כלל עם מזלג הננעץ בו, שמשמש הן בייצובו והן כסרגל.
טוּרנֶה - בצרפתית "לסובב".
במקורה סכין לגילוף צורות בירקות קשים כגון תפוחי אדמה או גזר.
זוהי, סכין שעושה בקלות פעילות חיתוך וקילוף.
הסכין משמשת ל"חיתוך באוויר" ולא על קרש.
זהירות !!!
סכין מסור -מיועדת לפריסה של לחמים, עוגות, פשטידות וכו'.
"סכין שף" איננה מתאימה לחיתוך לחם, משום שהיא מועכת אותו.
השיניים של סכין המסור בוצעות את הלחם ומונעות מעיכה.
סכין זו, אינה מתאימה לחיתוך בשר או דגים
סכין פירוק - סכין המיועדת לעבודה עם בשר, עופות ודגים.
מי שמתעסק עם חומרי הגלם האלה, העבודה נעשית קלה ופשוטה כשעובדים עם סכין פירוק טובה.
אורכי הלהב הם כ- 5-7 אינץ,' סכין הפירוק מיועדת לעבודה בתוך חומר הגלם כשהוא מונח על משטח העבודה ולא כנגד הקרש עצמו, אזור המחבר שלה נמוך יותר מהלהב, וזאת כדי להגן על היד החותכת וכדי לשפר את האחיזה בסכין.
לסכין חוד קדמי ולעיתים כזה המעוגל כלפי מעלה.
סכין לפילוט דגים –מיועד לחיתוך נתחי דגים, ללא עצמות וללא אידרה (להלן: פילה).
סכין צרה וגמישה מאוד, דורשת רמת השחזה גבוהה מאוד, מתאימה אך ורק לדגים ומסוכנת מאוד.
אם מפלטים הרבה מומלץ להצטייד בסכין זו.
*מאמר זה הוכן בסיוע אתר YNET, אתרים של יבואני סכינים וסיטונאי כלי בית, שפים מובילים: כמו אורן גירון , רפי אהרונוביץ רון (שפאץ) כהן ואחרים
גמלאי מערכת הביטחון, שהפך תחביב של בשלן מתחביב לעיסוק.
סיימתי קורס A LA KART, בתדמור
התמחיתי תקופה מסוימת במסעדת שף
כיום מקדם מכירות בתחום המזון
תוך שילוב בין כלים וטעמים" מה עושים עם מה ואיך"
התאווה שלי היא אוכל אירופאי עם נגיעות של מטבח מודרני ושילוב עם מטבחים אחרים.
כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.