מדריך זני ענבים לבנים
גיל פלד
(
לאתר הכותב)
יש זני ענבים לאכילה וזני ענבים ליין.
כל זני הענבים ליין הם ממשפחת ה – Vitis Vinifera.
גוורצטרמינר (Geh-vurtz-trah-me-ner) - ענב שמקורו בחבל אלזס שבצפון צרפת (על הגבול עם גרמניה).
טעמו מתובל ומתקתק ומזכיר טעמים של ליצ'י ולדר (מישמש מיובש).
הגוורצטרמינר מלווה נפלא מנות מתובלות (מנות עם ווסאבי, צ'ילי, קארי, ג'ינג'ר.
.
.
).
ויונייה (Vyon-yeh) - מקורו של ענב הויונייה בעמק הרון בצרפת.
יין הויונייה מלא באופי, עם צבע זהוב.
טעמו מתובל קלות ומזכיר טעם של מישמש בשל (כמו הגוורצטרמינר זן הויונייה מאוד מתאים לחיך הישראלי).
יין הויונייה מאוד מתאים למנות מעט פיקנטיות או מתובלות (במיוחד מנות ים).
מוסקט (Moo-scat) - משפחת זני ענבים שהיא כה רחבה בהיקפה שיש חוקרים המאמינים כי מקור זנים רבים של ענבי יין הוא ממשפחה זו.
ענב בעל ארומה פרחונית מתוקה.
משתמשים בענבים ממשפחה זו לייצור יינות מבעבעים קלות (דוגמת ה- Moscato d'Asti האיטלקי), לייצור יינות קינוח ואף יינות מחוזקים.
סוביניון בלאן (So-vin-yohn Blahn) – ענב שמקורו בבורדו ועמק הלואר.
כיום אזורי גידולו העיקריים הם צרפת, ניו-זילנז וקליפורניה.
זן ענבים המתאפיין בארומה של דשא קצוץ.
לפעמים טעמו חמצמץ (תלוי באקלים בו צמח הענב).
ריזלינג (Reez-ling) – זן של ענבים שמקורו בגרמניה, אך מייצרים אותו כיום גם במדינת וושינגטון, אוסטרליה וניו-זילנד ועוד.
זן ריזלינג מתאפיין בטעמים של מי ורדים ואפרסק בשל.
עם זמן מתפתחים ביין ריחות וטעמים פרחוניים.
שרדונה (Shar-doh-neh) – מלך היינות הלבנים.
עקב יכולתו להתאים את עצמו לתנאי קרקע ואקלים מגוונים הוא חדר לכל פינת ייצור יין בעולם.
בעבר היה השרדונה שם נרדף ליין לבן יבש.
מקור זן השרדונה הוא מכפר קטן בשם שבלי (Sha-bli) מאזור בורגון (בורגונדי), כ-200 ק"מ דרומית-מזרחית לפריז.
כל יין שנעשה בשבלי עשוי מ- 100% ענבי שרדונה.
יין השבלי הוא יין מאוד קל ומינרלי בטעמיו.
עקב טעמו העדין המזכיר ים, הוא מושלם למנות סושי או כאלו המכילות דגים נאים ופירות ים.
שרדונה מהעולם החדש מאופיין בטעמים של חמאה ועץ אלון (מהחביות).
שרדונה מהעולם החדש ילווה בצורה אופטימאלית מנות ים מבושלות.
גיל פלד בן 37 הינו הבעלים של פורטל עינוגים שהוקם מתוך אהבה למוצרי הגורמה והאיכות של ארצנו. הפורטל מציג את פעילות וחדשות היקבים, המחלבות, בוטיקי השוקולד, שמן הזית והקפה בישראל, ובנוסף פועל לחינוך תרבות היין, סדנאות יין לקבוצות, אירועי יין, הפקת אירועים וירידים ויעוץ בנושא יין.
כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.