צאט כתבה-מדריך זני ענבים אדומים - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי

מדריך זני ענבים אדומים

גיל פלד


( לאתר הכותב)
מדריך זני ענבים אדומים

ברברה (Bar-beh-rah) – זן ענבים אדומים הנפוץ ביותר באיטליה (במיוחד באזור פיימונטה).
נותן יין מלא, פירותי, עמוק ובעל צבע כהה.
תכולת הטנינים בו אינה גבוהה וחומציותו מורגשת.
שהוא צעיר ריחו הוא כשל פירות יער אדומים, בעוד בבגרותו נוטה ריחו יותר לכיוון של פירות יער שחורים.
גרנאש (Gre-nash) – זן ענבים אדומים הנפוץ ביותר בעולם, פירותי מאוד.
לעיתים קרובות הוא משמש לבלנד (יין שמורכב מתערובת של זנים).
.
גאמיי (Gah-may) – הזן שממנו עושים את יין הבוז'ולה בבורגון.
יין קל, בעל ארומה של בושם ומתאים לשתייה מיידית (בעודו צעיר).
מרלו (Mer-loh) - זן של ענבים בעלי ריח עז וצבע כחול-שחור.
אופייני ליינות מאזור בורדו, קליפורניה, וושינגטון ואוסטרליה.
גופו לרב בינוני.
טעמו הוא של מרירות מתקתקה, כמו שוקולד מריר עם ארומה של גרגרי יער ושזיפים.
סנג'ובזה (San Jo-veh-zeh) – זן הענבים ממנו מפיקים את יינות הקיאנטי של חבל טוסקנה.
פינו נואר (Pee-noh Nwar) - מזן זה מופקים חלק מהיינות האיכותיים ביותר בבורגון.
אשכולותיו צפופים וענביו בעלי צבע סגול-שחור.
קליפתו הדקה הופכת זן זה לפגיע מאוד.
גופו קל, יין העשוי מזן זה מתאפיין בחמיצות מורגשת וריחו מזכיר דובדבן שחור ופטל.
קאריניאן (Kah-reen-yan) – מזני הענבים האדומים הנפוצים בישראל, קליפורניה וצרפת.
מתאים עצמו לסוגי אקלים שונים וקרקע.
בעל חומציות ותכולת טנינים גבוהה.
לרב משמש לבלנד.
קברנה סוביניון (Kah-ber-neh So-vin-yohn) - זהו הזן השולט בכרמי העולם המייצרים יין איכות אדום.
קליפתו העבה במיוחד של ענב זה מכילה כמות טנינים גבוהה שמאפשרת ליינות איכות המופקים מזן זה יכולת התיישנות רבה ובשרניות.
טעמו יותר "ירוק" – נגיד של פלפל ירוק מתוק וריחו מזכיר ניחוח ארזים ואפר.
שיראז (She-raz) או סירה (See-rah)– הזן הנפוץ ביותר ביקבי אוסטרליה, אם כי במקור זהו זן צרפתי מעמק הרון.
יינות שיראז הם בעלי צבע סגלגל ויכולת התיישנות טובה.
טעמו של השיראז הוא של תבלינים – קינמון, צפורן, פלפל שחור .
.
.

גיל פלד בן 37 הינו הבעלים של פורטל עינוגים שהוקם מתוך אהבה למוצרי הגורמה והאיכות של ארצנו. הפורטל מציג את פעילות וחדשות היקבים, המחלבות, בוטיקי השוקולד, שמן הזית והקפה בישראל, ובנוסף פועל לחינוך תרבות היין, סדנאות יין לקבוצות, אירועי יין, הפקת אירועים וירידים ויעוץ בנושא יין.

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.