צאט כתבה-אמיתות על שמפניה - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי

אמיתות על שמפניה

שגיא קופר


( לאתר הכותב)
אמיתות על שמפניה

שמפניה: אמת ואמיתות.
.
.
לקראת ראש השנה האזרחית, כל מסעדות העיר ומסעדותיה, מציעות תפריטי יין ואורחות זוגיות מיוחדות, שרובן ככולן מציעות "כוס" או יותר של שמפניה.
עיון מדוקדק בהצעה, יגלה לכם ששמפניה זה לא, אלא – במקרה הטוב – יין מבעבע כלשהו.
  במקרה הרע זה עלול להיות משהו מוגז, כלומר כזה שדחפו בו CO2 בזמן הבקבוק, כדי ליצור בועות ביין.
בועות אלה יהיו גדולות ו"קשות", ולא יביאו איתן את כל ניחוחות היין.
 אז קודם כל, בדקו טוב-טוב מה מציעים לכם: האם מדובר בשמפניה – כלומר הדבר האמיתי, תוצרת חבל שמפן אשר בצרפת, או שמא מדובר באחד מהתחליפים השגורים: קווה למיניה, לסוגיה ולשאר מרעיה, "ברוט" תוצרת הארץ, או בלאן דה בלאן.
לא שהיינות האלה הם לא טובים – נהפוך הוא, לעיתים, אבל שמפניה – זה לא.
כדי להיות ממש בעניינים בכל הקשור בסוף השנה האזרחית – או תחילת השנה הבאה, תלוי מה אתם חוגגים, פנינו לאנשי פרייה-ז'ואה, כדי לשמוע מהם קצת אמיתות בכל הקשור בשמפניה.
Perrier-Jouet, זאת יש לדעת, הם הראשונים שהכניסו את סגנון ה"ברוט" המוכר לנו, בסביבות שנת 1880.
הבית נוסד בשנת 1811, והוא נחשב למאמץ ומייצג את סגנון ה-"Belle Epoque" והאר-נובו.
הם כבר שמעו הרבה "המלצות" וגם לא מעט "אמיתות".
.
.
  • אמיתה: יש שמפניה – ויש יין.
אמת: שמפניה היא יין, לכל דבר ועניין.
למעשה, שפ רבים בוחרים בה כיין האולטימטיבי, בגלל ההתאמה שלה לסוגי מאכלים רבים.
החומציות של שמפניה מאפשרת לה ללוות ולהתאים לפריטים רבים בתפריט.
למעשה, אין צורך אפילו לבחור בין לבן לאדום כאשר מזמינים שמפניה.
.
.
כיון שהיא מכילה (לרוב) ענבים משני צבעים.
  • אמיתה: שמפניה היא ממש רק לחגיגות ומתאימה רק לקינוחים.
אמת: ממש לא: שמפניה אפשר לשתות בלי קשר לחגיגה.
באשר לקינוחים, אלה יהיו לעיתים רבות מתוקים מדי בשביל שמפניות יבשות (ברוט), ולכן רצוי להגיש אותם עם שמפניות חצי יבשות או מתוקות (אם הקינוח אינו מתוק מדי).
  • אמיתה: שמפניה צריכים להגיש כשהיא קרה מאוד.
אמת: למעשה, ככל שהשמפניה קרה יותר, ניתן להרגיש בה בפחות טעמים וארומות.
  • אמיתה: כדי לקרר שמפניה בצורה היעילה ביותר, יש לשים אותה בדלי עם קרח.
אמת: למעשה תערובת של מים וקרח תעשה את העבודה מהר יותר (תוך כ- 20 דקות!).
  • אמיתה: הדרך הנכונה לפתוח בקבוק שמפניה היא לתת לפקק לעוף בשמחה.
אמת: למעשה כדי למנוע פציעה או נזק, יש להחזיק יד אחת על ה"כלוב" ולתפוס בו ובפקק, על מנת שהפקק לא יעוף.
  • אמיתה: ברגע שפתחתם בקבוק שמפניה – חייבים לשתות את כולו.
אמת: אנשי פרייה-ז'ואה מבקשים להזכיר לכל שאם פוקקים את הבקבוק כהלכה – ויש כל מיני פטנטי לשם כך, ולא, לא מדובר בכפית כסף – השמפניה לא תאבד מבועות ה- CO2, בגלל "כית" גז שתווצר מעל ליין, ותשמור על מיגוז מאוזן.
  • אמיתה: שמפניה מייצרים מענבי שמפניה, כמו שפרוסקו מייצרים מפרוסקו.
אמת: פרוסקו מייצרים מפרוסקו, אבל שמפניה מייצרים משרדונה, פינו נואר ופינו מונייה, ביחסים שונים.
  • אמיתה: יש שמפניה מכל מיני מקומות בעולם.
אמת: שמפניה יש רק משמפן; חבל ארץ בצרפת.

שגיא קופר הוא עורך אתר Bakbuk.co.il וכתב היין והמשקאות של YNET ובעל טור שבועי בו. כמו כן הוא כותב למגזינים ופרסומים נוספים בארץ ובחו"ל. במשך כחמש שנים כתב ב- ynet את "שובו של ההרינג" – טור שבועי על אוכל מרכז אירופאי ותרבות האוכל העולמית. בין השאר מעביר קופר סדנאות בתחום היין והבירה בארועים פרטיים וכן בשיתוף פעולה עם רשת ישרוטל, בבתי המלון שלה במצפה רמון ובאילת.

כמבשל בירה ביתית, ייסד בשנת 2003 את מועדון הבירה הישראלי, וכמייסדו והעומד בראשו הוא פועל במרץ לסייע למבשלות בוטיק ישראליות ולקידום התחום בכלל. פעילויות המועדון כוללות פסטיבלים, ערבי טעימה ותחרות יצרני בירה, שהחשובה בהן מתקיימת מדי שנה וניגשים אליה עשרות מבשלי בירה ביתית.

בפברואר 2006 הקימו שגיא קופר וטל גל-כהן את אתר האינטרנט "בקבוק" Bakbuk.co.il – פורטל היין והמשקאות של ישראל. יחד הם גם כתבו את הספר "אלכוהול וקוקטיילים – המדריך הקלאסי", שיצא לאור בהוצאת כרטא, בשנת 2008.

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.