צאט כתבה-איך מחליטים איזה יין לקנות? - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי

איך מחליטים איזה יין לקנות?

גיל פלד


( לאתר הכותב)
איך מחליטים איזה יין לקנות?

לאלה שבתחילת דרכם בעולם היין (וגם הותיקים יותר), וההיכרות שלהם עם עולם זה מצומצם שואלים עצמם לעיתים קרובות כיצד ידעו איזה יין לקנות.
מחפש יין לבן טוב ולא יודע במה לבחור משלל היינות על מדפי חנות היין? באל ך יין קינוח ואתה חושש לרכוש תירוש? בנינו כאן מדריך קצר שיתן לך מעט כלים לכך.
איך אני מקנא באלה שמכירים את עולם היין 20 שנה ויותר.
הם מגיעים לחנות היין קלי אבחנה, מהירי מחשבה, ניגשים למדף כאילו הם אלה שסידרו את אלפי הבקבוקים על המדפים, שולפים את הבקבוקים שלהם ורצים לקופה.
תוך 10 דקות הם בחוץ.
לא כך אלה שצועדים את צעדיהם הראשונים.
מגוון היינות שעל המדפים הוא עצום, כחול אשר על שפת הים.
מקריאת התוויות אנו נתקלים ביינות שמחירם נע סביב ה-25 ₪ שהתיאור שלהם מבטיח לנו עולם ומלואו.
איך נאמין להם, ואולי נתאכזב, מה שאכן לא אחת קורה.
אז הנה כמה טיפים לניגשים לחנות היין בפעמים הראשונות בחייהם: מחיר – לא יעזור לנו, לרוב, ואני מדגיש לרוב, יינות יקרים יותר הם טובים יותר.
נכון שלעיתים מחיר היין נקבע בשל שיקולי רווח והפסד של היקב, ונכון שלעיתים יש מציאות של יינות שמפתיעים במחירים זולים, אך בואו נודה בזה שהסיכוי למצוא יין ממש טוב במחיר של 25-30 ₪ הוא נמוך.
חשוב לתכנן את התקציב.
אם החלטתם שאתם שותים יחד עם בת הזוג שלכם 3 בקבוקים בשבוע (זה 12 בחודש), ואתם לא מוכנים להקצות יותר מ-400 ₪ לחודש, אז היין הממוצע שלכם יעלה 33 ₪.
אל תצפו ממנו להרבה.
לעומת זאת אם תחליטו שאתם שותים רק בימי שישי, תוכלו להקצות 100 ₪ לבקבוק, ושם כבר תוכלו לסדר לעצמכם פינוק מצויין.
תווית – חשוב לקרוא את הכתוב על התווית.
כך נדע את אזור הגידול של הכרמים (האם שטחי הכרמים של כרם בן זמרה אכן הגיעו ל-550 אלף דונם????), את הרכב הזנים של היין, בלנד או זני, בציר ידני או מכני, התישן בחבית או לא, אילו טעמים ניתן להריח או למצוא ביין ועוד.
שוב, מאחר ומדובר במוצר שרוצה להימכר, לא תמצאו תווית בה כתוב – "יין תפל, חסר מורכבות ועמוד שדרה, אוכסן ב-30 מעלות בבית של השכן ועל כן טעמו חמוץ יתר על המידה", אבל עדיין, בשקלול הנתונים, זו עוד דרך לגבש דעה על היין.
טעימות – לא כל יין אפשר לטעום לפני שקונים, כמו שלא ניתן לגשת בסופרמרקט למקררים ולבקש לטעום את השניצל החדש של טבעול.
ובכל זאת ניתן לנצל ערבי טעימות, קידום מכירות של היין, ערבי יינן בחנויות היין, להגיע ליקבים ולטעום.
פשוט לטעום.
אם נהניתם, רשמו את שם היין והוסיפו אותו למאגר של היינות הפוטנציאליים שיונחו על שולחנכם.
המלצות – רבים מתבססים על המלצות חבריהם.
זה נחמד, רק שיש לקחת בחשבון שלא תמיד טעמם של חבריכם זהה לשלכם, ומה שטוב לו לא בהכרח טוב לכם.
יתכן שחברכם טעם את היין בליווי גבינה מתאימה ליין, ואילו אתם ניסיתם אותו עם גבינה אחרת שאינה מתאימה ליין, מה שהרס לכם את החוויה.
הקשיבו להמלצה, אם יש אפשרות לטעום כמובן טעמו, אולם הטילו ספק.
ביקורות מומחים/כתבות – "ירחמיאל קידר, מבקר היין המהולל נתן לסירה של יקב כנרת ציון 92, זה חייב להיות יין מצוין, אני רץ לקנות".
הביקורות הן כלי חשוב לבחירת יין.
מדובר, בדרך כלל באנשים שמצויים בתחום היין שנים הרבה, ויודעים להבחין בין יין טוב לרע.
נסו מידי פעם לטעום יין על פי הביקורת, וגם שם, כמו החברים, תגלו שיש אחד שמכוון טוב יותר לטעמכם ואחר שפחות.
יין עשוי טוב, לא בהכרח יהיה טוב לכם ולהפך.
טעם הוא עניין אישי, איכות של יין זה כבר משהו אחר.
כאן נכנסים אלמנטים די ברורים שמצביעים על איכות.
המלצת חנות היין/מסעדה – לפעמים לא כדאי לשבור את הראש.
אתם משלמים לבעל חנות היין עשרות שקלים לא רק בשביל הרווח האישי שלו, אלא גם בשביל השירות, וזה מצוין להתייעץ עם בעל החנות.
הוא ישאל אתכם שאלות מכוונות, וינסה להתאים עבורכם את היין.
כך גם במסעדה.
במסעדות טובות מתחילה להתהוות תודעת שירות בתחום היין, ומסעדות ממש טובות מחזיקות סומלייה שיענה לכם על כל שאלה ויתאים את היין למנת האוכל שלכם.
סדנאות וקורסי יין – אחרי סדנה או קורס יין לא תצטרפו לפאנל הטועמים של "על השולחן", אבל תרגישו יותר בטחון, תרגישו שאתם מתחילים להבין על מה מדברים איתכם, איך לטעום נכון את היין, איך להבין אם הוא צעיר או מבוגר, מה רמת האלכוהול שלו, איך לאכסן, באיזו טמפרטורה להגיש, ואז בהכרח הסיכוי שתיהנו מהיין גבוה יותר.
בסופו של יום, שקללו את כלל הנתונים שבידיכם והגיעו למסקנה.
ואם טעיתם, אז הלכו כמה עשרות ₪, ואם נהניתם, רשמו את היין שלא תשכחו ותוכלו בעתיד לחזור ולהנות ממנו.
וזכרו שוב, חשוב להבין שבניגוד לקולה שטעמה לא משתנה במשך שנים ובכל מצב, היין מושפע מתנאי הובלה, אחסון, יישון, קירור, מה אכלנו לפני ומה תוך כדי, מצבנו הנפשי, הכוס ממנה אנו לוגמים ועוד הרבה נתונים משתנים, וזה מה שהופך את היין למעניין כל כך.
לחיים!

גיל פלד בן 37 הינו הבעלים של פורטל עינוגים שהוקם מתוך אהבה למוצרי הגורמה והאיכות של ארצנו. הפורטל מציג את פעילות וחדשות היקבים, המחלבות, בוטיקי השוקולד, שמן הזית והקפה בישראל, ובנוסף פועל לחינוך תרבות היין, סדנאות יין לקבוצות, אירועי יין, הפקת אירועים וירידים ויעוץ בנושא יין.

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.