כיצד לצלם תכנית בישול משלכם?
איתי פלר
שלל תוכניות הבישול שמציפות את המסך שלנו נראות לעיתים כמו הפקה מסובכת: המטבח תמיד מצוחצח ומבריק, המוצרים תמיד טריים במיוחד, והשף אף פעם לא מפסיק לחייך.
לפעמים נדמה שאנחנו, ככל שנתאמץ, לא מסוגלים להדגים מתכון בצורה כל כך מקצועית כמו אותו טבח שמופיע מולנו על המסך.
אנחנו טוענים שצילום מתכון הוא עניין לא מסובך בכלל.
למעשה, אם אתם יודעים לבשל ולחייך, כבר עשיתם את רוב העבודה.
מה צריך, אם כן, כדי לצלם תוכנית בישול משלכם?
ראשית יש להחליט על המקום שבו יצולם הסרטון.
רצוי לבחור מקום במטבח שיהיה מספיק מואר ורחב.
אם הרקע מאחורה יהיה יפה, זה בהחלט לא יזיק, אבל זכרו שלא תמיד צריך את המטבח הכי מודרני ומשוכלל.
אפשר להוסיף דברים קטנים משלכם שיתנו קצת צבע וחיים: תמונות על הקיר מאחורה, קערה עם ירקות או פירות או כל דבר אחר שיכול להתאים למטבח ונראה צבעוני ומושך.
דבר נוסף חשוב: מטבח יפה הוא בדרך כלל מטבח נקי.
כשאנו מבשלים, פעמים רבות נוצר מסביבנו בלגאן ולכלוך, אבל כשמצטלמים- חשוב לשמור על חזות אסטטית ונקייה.
גם לתאורה יש חלק חשוב: דאגו להאיר את המקום כראוי.
באופן כללי, אורות פלורסנט מצטלמים פחות טוב מאור "צהוב" ואם המטבח שלכם לא מואר מספיק אפשר להוסיף פנס גדול שיעמוד מחוץ לתמונה ויאיר את ה בה אתם מבשלים.
כמובן שהאוכל, שהוא הדבר החשוב ביותר צריך להיות מואר גם כן.
גם תאורת רקע יכולה להוסיף ליופי הוויזואלי.
כעת מקמו את המצלמה.
חשוב שהמצלמה תעמוד על חצובה (אם אין כזאת בנמצא אפשר להעמידה על כל משטח קשיח אחר כמו ארון גבוה).
צילום רועד לא נעים לעין ולא מתאים לסרטון שכזה.
על מנת שהסרטון שלכם ייראה כמו "סרט אמיתי" צלמו אותו פעמיים.
פעם אחת העמידו את המצלמה מרחוק: במקום בו אפשר יהיה לצפות בהכנת המתכון על כל שלביו, אך במרחק סביר, שיהיה אפשר לעקוב אחרי הכנתו.
לאחר מכן, צלמו בנפרד קלוז-אפים (צילומי תקריב) של האירועים החשובים, כגון הכנסה לתנור, ערבוב, הקצפה וכו'.
בצילומי התקריב, דאגו לא לצלם את הטבח/ית כשהוא או היא מדברים.
כך תוכלו לעבור אחר כך בעזרת עריכה, בין התקריבים לשוט הרחב יותר ללא קושי.
נסו להיות יצירתיים, ולתכנן מראש מה הולך לקרות בסרטון.
אפילו אפשר לעשות חזרות על הטקסט.
השתדלו להיות כמה שיותר בהירים ומדויקים.
התבלבלתם בטקסט? לא נורא.
תמיד אפשר לצלם עוד פעם.
זכרו שכדאי שאורך הסרטון לא יהיה ארוך מידי- בכל זאת, מדובר באינטרנט, מדיום קצבי מאוד, ולאנשים יש נטייה לאבד את סבלנותם.
לרגע אל תשכחו ליהנות ולהוסיף את הפן האישי שלכם.
זכרו שהצופה בסרט הוא בעצם אורח בטח שלכם ולכן אל תהססו לתרום איזה טיפ או עצה לגבי המתכון או לגבי בישול ואפייה בכלל.
זה בעצם מה שיהפוך את הסרט שלכם לייחודי.
והכי חשוב- ייתכן ותצטרכו לצלם את הכנת המתכון פעמיים ואפילו יותר.
דאגו שיש מספיק אנשים על הסט שיוכלו ליהנות מניסויי הבישול שלכם אחרי הצילומים.
בהצלחה!
איתי פלר,
בן 27, סטודנט שנה ג' בחוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב.
מתעסק בבימוי, צילום ועריכת וידאו.
כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.