כרוב ממולא
עלי כרוב כבוש בכבישה ביתית, ממולאים בשר, בצל מטוגן ואורז, מבושלים ברוטב על בסיס עגבניות.
כמות:
2 יחידות גדולות או 3 בינוניות
|
רקוט קרומפלי
מאפה פרוסות תפוחי אדמה, ביצים קשות, נקניק, שמנת וחמאה.
כמות:
תבנית 25 על 20
|
צ´ורבה
מרק הדגל הרומני, שלל ירקות, כדורוני בשר ואורז (פרישוארה), עם ניחוח ליאושטיין. ואפשר צ'ורבה מקרפיון.
מחיר:
25ש"ח
|
כרוב בנוסח קלוז´
מאפה בשכבות: כרוב כבוש, בשר טחון, אורז, שמנת.
כמות:
תבנית 25 על 25
|
שוק טלה ממולא
שוק טלה שלם צלוי, במלוי בשר טלה טחון, קוסקוס ועשבי תיבול
כמות:
שוק שלם בגודל בינוני
|
ראש כרוב (ממולא)
כרוב שלם, עליו מופשלים אחד אחד, עד שמגיעים לליבו. אז ממלאים אותו תוכן חדש: תערובת מתובלת של בשר קצוץ, אורז וצנובר. מכסים חזרה בעלים, ומבשלים בישול איטי וארוך.
כמות:
ראש כרוב גדול
|
סיר ממולאים
חצילים, בצל, פלפלים ועלי מנגולד. ממולאים בבשר ואורז, או קוסוקס, כולם ביחד, על מצע של כרישה, בישול איטי בסיר כבד.
כמות:
2 יחידות
|
לשון קרה בפסטו
פרוסות לשון בקריש פסטו
כמות:
פלטה בקוטר 30
|
לשון בעגבניות
פרוסות לשון מבושלות ברוטב עגבניות סמיך ומתובל. אפשר עם צלפים, ואפשר עם זיתים
כמות:
4 מנות
|
טרין כבש
מאפה בשר כבש, בצל, צנוברים ותבלינין, במעטה עלי גפן.
כמות:
תבנית 20 על 30
|
צלי כבש בפלפלים
כבש, בצל, פלפלים, צנובר ותבלינים, בצלייה איטית וארוכה עד שהבשר מתרכך והנוזלים מסמיכים לרוטב עשיר.
כמות:
5-4 מנות
|
רולדת עגל
רולדה של בשר עגל, צלייה בתנור, עם או בלי מלוי של תרד, או כרישה.
כמות:
5-6
|
גיבץ´
כל הירקות שבעולם בסיר אחד.
כמות:
מנה
|
טרין חצילים בבשר טלה
פרוסות חציל שעברו צליה קלה עוטפות תערובת של בשר טלה, בצל ושום, עשבי תיבול. הכל נאפה לאט בתנור.
כמות:
תבנית 20 על 30
|
תבשיל כבש בירקות ועדשים
צוואר כבש, ירקות שורש ועדשים, מבושלים בישול ארוך בציר מתובל.
כמות:
ארבע מנות גדולות
|
פריקסה טלה
תבשיל אביבי של נתחי טלה, בצלים ירוקים, ראשי שום, עשבי תיבול, ברביכת יוגורט.
כמות:
ארבע מנות גדולות
|
מרק עוף עם קניידלך
מרק עוף מועשר בזעפרן. קניידלך ממולאים במשהו טעים שמשתנה כל פעם. אבל לצנועים, אפשר גם קניידלך בלי מלוי
כמות:
מנה
|
קציצות
קציצות בשר (אני מעדיפה כבש, אבל אפשר לבחור:)בצל ירוק ועשבי תיבול.
כמות:
3 יחידות
|
גולש הונגרי (המקור)
בשר בקר, עגבניות, פלפלים, תפוחי אדמה, ובצקיות. הכל מתבשל ביחד בנחת עד שהבשר נימוח.
כמות:
מנה
|
קאפוסטש לשקה (אטריות בכרוב)
פסטה מגולגלת בהרבה כרוב מאודה ומפולפל. מאכל הונגרי מסורתי.
מחיר:
25ש"ח
|
פפריקש צ´ירקה (פפריקש עוף)
נתחי עוף ברוטב אדום לוהט על בסיס פפריקה, בצל ופלפל.
מחיר:
30ש"ח
|
בויאבס פירות ים
מולים טריים, שרימפס, קלמרי, דגים וירקות, מתובלים בזעפרן ופרנו. פרבאנס בקדירה
מחיר:
60ש"ח
|
צלי מגולגל ברוטב עשיר
נתח בקר ממולא תרד וצנוברים, או פטריות ופטרוזיליה, מגולגל, מתבשל ברוטב יין אדום ועגבניות. את הרוטב עצמו, אפשר להגיש בנפרד, עם פסטה.
כמות:
נתח של 1 קג'
|
תבשיל דגים
אפשר חריף ואפשר לא. קרפיון, בורי, מוסר וגם סלמון. ברוטב עגבניות ופלפלים סמיך ועשיר בטעמי בשום פטרוזיליה או כוסברה.
כמות:
מנת דג ורוטב
|
cocido ("תבשיל")
עברנו את כל מדריד בחיפוש מקום מתאים לאכול את המנה הזו. אחרי זה, הכנתי את זה בבית. אוכל פשוט, חרפי ומנחם. חיבוק חם מלא כל טוב, בסיר אחד.
כמות:
מינימום 4 מנות
|
בורשט רוסי
מרק מחמם גוף ונפש. עשיר בירקות שורש, כרוב, סלק (שמעניק לו צבע נפלא), עם בשר או נקניקיות.
כמות:
מנה נדיבה
|
סטייק מחבת - rostelyos
סטייק סינטה או אנטריקוט צלוי במחבת, עם טבעות בצל ופלפל ירוק.
כמות:
כ-250 גרם
|
ביף בורגיניון
בשר בקר, ירקות, פטריות ובייקון, מתבשלים לאט ברוטב עשיר של יין אדום וציר בשר.
כמות:
מינימום 4 מנות
|
עוף צלוי
כרעי עוף שהושרו במרינדה נצלים לאט בתנור. מתקבל עוף שחום בטעם נפלא ורוטב פיקנטי עשיר
כמות:
רבע עוף
|
פשטידת כרובית
כרובית, גבינה, שמנת ותבלינים, נפגשים במקרה, ומחליטים להתאחד.
כמות:
תבנית 25 על 25
|
מרק אפונה
מרק אפונה עם בשר מעושן וירקות
כמות:
מנה
|
חמין פסטה
נתחי עוף מושחמים, בצל מטוגן ותבלינים, חבויים בתוך פסטה, באפייה איטית...
כמות:
מנה אישית נדיבה
|
צלי בקר
נתח שפיץ שייטל מושהה במרינדה בלצליה איטית בתנור.
כמות:
נתח של קילו
|
סלט חצילים
חציל צרוב על אש גלויה, מטופל בכלי עץ בלבד, בלי מגע מתכת, עם שמן ובצל קצוץ דק.
כמות:
מנה אישית
|
סלט פלפלים קלויים
פלפלים שצורבו על אש גלויה, קלופים ומושרים בתחמיץ.
כמות:
יחידה
|
גפילטא פיש
לא באמת חייב תאור, נכון? ואם כן, אז הוא מופיע בצילום.
כמות:
תבנית 20 על 20
|
אנטיפסטי
זר ירקות צרובים, מטופטפים בשמן זית מתובל ומיץ לימון. חצילים, פלפלים, בצל, שומר, ארטישוק.
כמות:
פלטה בקוטר 30
|
מרק קרם שום
מרק עשיר, סמיך וקטיפתי, עם שום, שמן זית, שום, שמנת מתוקה ושום. וכמעט שכחתי: שום. נשמע מעט מפחיד? צריך לטעום פעם אחת.
כמות:
מנה
|
מוס טונה
מוס טונה קטיפתי ופיקנטי, מעוטר ברצועות סלמון
כמות:
תבנית 20 על 20
|
נוקדלי
בצקיות קטנות וטעימות, מוגשות כתוספת לגולש, עוף בפפריקה, מרקים.
כמות:
4 מנות
|
נזיד פטריות
מגוון פטריות, פורטובלו, יער ושמפיניון, מוקפצות בשמן זית או חמאה, מתובלות בשום והרבה פטרוזיליה.
כמות:
מנה
|
סלט עדשים
סלט עדשים, בשר מעושן, בצל ירוק, עשבי תיבול.
כמות:
מנה
|
חצילים בקארי
קוביות חציל מטוגנות, קוביות גבינת מוצרלה, ברוטב יוגורט וקארי
כמות:
מנה
|
עלי גפן ממולאים
עלי גפן ממולאים באורז מתובל, מבושלים בציר חמצמץ מתקתק של לימון-נענע-שמן זית
כמות:
20 יחידות
|
סלט שומר
שומר פרוס דק ומתובל ברוטב פיקנטי על בסיס לימון, שום, צ´ילי ושמן זית. רצוי מאד ללות בכוסית חלב אריות.
מחיר:
15ש"ח
|
רגל קרושה
בשר רגל עגל מבושל לאט יחד עם בצל, שום ותבלינים.
כמות:
מנה
|
שעועית ירוקה
שעועית ירוקה שלמה בשמן זית, שום ועגבניות.
כמות:
מנה אישית נדיבה
|
ירקות בתנור
זר ירקות, מלח גס, שמן זית, שום ורוזמרין, נאפים יחד בתנור.
כמות:
מנה אישית
|
צימס
מנה מסורתית לחגים. מטבעות גזר מתובלות בצימוקים וציפורן.
כמות:
מנה אישית נדיבה
|
חלב ציפורים
ענני קציפת ביצים שטים על פני זבאיון של חלב וחלמונים בניחוח וניל.
כמות:
מנה אישית
|
בלינצ´ס
בלינצ´ס דקים במלואים שונים, לפי בחירה. אפשר מתוק למנה אחרונה, אפשר פיקנטי, למנה ראשונה.
כמות:
2 יחידות
|