עוגיות שוקולד- חלווה
הקאפקייקס
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את השקעים של תבנית מאפינס ומרפדים את השקעים בגביעי נייר משומנים.
2. מערבבים בקערה את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את הסוכר, החמאה וגרידת הלימון, ומקציפים כ-2 דקות - עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
4. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מוסיפים גם את מיץ הלימון.
5. ממשיכים להקציף, ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח והרוויון - מתחילים ומסיימים עם הקמח. חשוב מאוד להימנע מערבוב יתר של הבלילה, כדי שהקאפקייקס לא ייצאו יבשים.
6. ממלאים את שקעי התבנית בבלילה עד ל-3/4 מגובהם. מוסיפים לכל שקע כפית ריבת פטל.
7. אופים כ-15 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז הקאפקייקס יוצא יבש.
8. מניחים את התבנית על רשת ומניחים לה להצטנן כמה דקות לפני שמוציאים את הקאפקייקס.
קרם הפטל
1. אם בריבת הפטל יש גרעינים, מעבירים אותה במסננת דקה.
2. מקציפים את החמאה, המלח ותמצית הווניל במיקסר עם וו הגיטרה, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3. מנפים לקערה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף במהירות בינונית עוד כ-2 דקות.
4. מוסיפים את ריבת הפטל וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם אחיד.
5. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר כוכב. מזלפים את הקרם על הקאפקייקס (חשוב שהם כבר יהיו בטמפרטורת החדר בשלב זה). את טכניקת הזילוף תוכלו לראות בסרטון הזה.
|
עוגיות שוקולד- חלווה
הוראות הכנה של הקלתית:
1.מערבבים יחדיו את פירורי הפתי-בר,הג'ינג'ר והסוכר.
2.מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3.משטחים ומהדקים היטב את תערובת הפתי-בר לתחתית ולשוליים של תבנית פאי בקוטר של כ-20 ס"מ ומקררים במקרר במשך 30 דקות.
הכנת המלית
1.שמים בסיר קטן את השמנת המתוקה ואת הקוקוס ומביאים לרתיחה על אש בינונית,תוך בחישה מתמדת.מנמיכים מעט את האש,וממשיכים לבשל עד שהשמנת מצטמצמת כמעט בחצי ומסמיכה.מורידים מהאש,מעבירים לקערה ומצננים
2.מקציפים את החלמונים עד שנוצר קצף תפוח ובהיר
3.מוסיפים את החלב הממותק ואת מיץ הליים
הרכבת הפאי
*מחממים תנור ל-175 מעלות
1.מוציאים את תבנית הפאי מהמקרר,מורחים על התחתית את השמנת המתוקה עם הקוקוס ושופכים מעל את תערובת הליים
2.אופים כ-12 דקות,עד שהמלית מתייצבת.מוציאים מהתנור,מצננים רבע שעה ולאחר מכן,מכניסים את הפאי למקפיא למשך לפחות כשעה
הכנת המרנג
1.מקציפים את החלבונים,תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר,עד לקבלת קצף נוקשה
2.מקפלים פנימה בעדינות את הקוקוס ומורחים על הפאי הקר(אפשר גם להכניס את המרנג לשקית זילוף לקבלת מראה מהוקצע יותר)
3.מכוונים את התנור למצב גריל בחום גבוה של 250 מעלות ומכניסים את הפאי לשתיים-שלוש דקות,עד שהמרנג משחים
*ישלצנן את הפאי לגמרי לפני ההגשה
|
עוגיות שוקולד- חלווה
הכנת הבצק:
1.מערבבים יחד את הקמח,חצי מכמות נבט החיטה(1/2 כוס),את אבקת האפייה והמלח.
2.בקערה של המיקסר-מערבבים בעזרת הידיים (בתנועות של שיפשוף) את הסוכר עם גרידת הלימון, עד שהסוכר נהיה לח.
3.מוסיפים את החמאה ומקציפים(בעזרת וו "גיטרה"),עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
4.מוסיפים את הדבש וממשיכים להקציף עוד כדקה.
5.מוסיפים את הביצה.
6.מוסיפים את תערובת החומרים היבשים(חשוב מאוד להימנע מעירבוב יתר של הבלילה,על מנת,שהעוגיות לא יצאו יבשות).
7.מקררים את הבצק במקרר לפחות כשעתיים.
הכנת העוגיות:
*מחממים תנור ל-175 מעלות.
1.שמים את נבט החיטה הנותר(1/2 כוס) בקערה.
2.מוציאים את הבצק מהמקרר ומגלגלים ממנו כדורים בקוטר של כ-2.5 ס"מ.
3.מגלגלים את כדורי הבצק בנבט החיטה ומניחים על תבנית אפייה במרווחים של כ-2.5 ס"מ.
4.בעזרת היד או תחתית של כוס זכוכית-משטחים מעט את העוגייה מלמעלה.
5.אופים 10-12 דקות,עד שהעוגיות יציבות למגע.
|
עוגיות שוקולד- חלווה
הוראות הכנה של הקאפקייקס:
*מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
*משמנים את השקעים של תבנית מאפינס ומרפדים את השקעים בגביעי נייר משומנים.
1.מערבבים יחד את הקמח,הסוכר,אבקת האפייה,הסודה והמלח.
2.בקערה נפרדת מערבבים יחד את החמאה,מחית הבננות,הביצים ותמצית הווניל.
3.מוסיפים לבלילת החומרים ה"רטובים" את תערובת החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה(חשוב מאוד להימנע מעירבוב יתר של הבלילה,על מנת,שהקאפקייקס לא יצאו יבשים).
4.ממלאים את השקעים של תבנית המאפינס עד 3/4 מגובהם עם בלילת הקאפקייקס.
5.אופים 25-30 דקות(בודקים בעזרת החדרת קיסם למרכז הקאפקייק:כשהקיסם יוצא נקי-הקאפקייקס מוכנים).
6.אחרי שמוציאים את התבנית מהתנור,מניחים אותה על גבי רשת צינון ומקררים מספר דקות,לפני שמוציאים את הקאפקייקס מהתבנית.
הוראות הכנה של הקרם:
*הקאפקייקס צריכים להיות קרים לגמרי כשמזלפים עליהם את הקרם.
1.מקציפים במיקסר(וו ה"גיטרה") את כל חומרי הקרם,במשך כ-3 דקות,עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
2.ממלאים את הקרם לתוך שקית זילוף ומזלפים את הקרם על הקאפקייקס.סרטון הדגמה לזילוף הקרם כמו בתמונה:http://www.youtube.com/watch?v=cya01HbqguU&feature=grec_index
|
עוגיות שוקולד- חלווה
הוראות להכנת הקלתית:
1.שמים בקערת מעבד המזון את הקמח,אבקת הסוכר והמלח ומפעילים את המעבד לכמה שניות,בשביל לערבב את החומרים.
2.מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבל בצק אחיד.
3.משמנים תבנית עוגה קפיצית בקוטר של 24 ס"מ,מרפדים את התחתית והדפנות בבצק,מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.
הוראות להכנת המלית:
1.בקערה של מעבד המזון מעבדים את גבינת השמנת עד שהיא נהיית חלקה.
2.מוסיפים את הסוכר.
3.מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומעבדים עד שמתקבלת בלילה אחידה(חשוב לא לעבד יותר מדי,בשביל לא ליצור הרבה בועות אוויר במלית,ובכך לפגוע במרקמה הקרמי).
4.שופכים את המלית על קלתית הבצק המקוררת ומחזירים למקרר לעוד כחצי שעה.
סיום הכנת הטארט:
*מחממים את התנור לחום של 230 מעלות.
1.מערבבים את התפוחים עם הסוכר והקינמון ומפזרים אותם באופן אחיד על גבי המלית.מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
2.אופים את הטארט 10 דקות,ולאחר מכן,מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים עוד 25-30 דקות נוספות,עד שהבצק נהיה שחום והתפוחים מתרככים.
3.מקררים את הטארט לחלוטין ומפזרים מלמעלה מעט אבקת סוכר.
|
עוגיות שוקולד- חלווה
1.שמים בסיר בינוני את המים,החמאה והמלח ומביאים לרתיחה על גבי להבה בינונית.
2.ברגע שהתערובת רותחת,מוסיפים פנימה את כל כמות הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות בעזרת כף עץ או מרית סיליקון,עד שמתקבל מעין כדור בצק חלק,שנפרד מדפנות הסיר.משאירים את הסיר על האש עוד כדקה-דקה וחצי,תוך כדי עירבוב נמרץ של הבצק.ברגע שרואים שהבצק מתחיל להידבק לתחתית הסיר,מורידים מיד מהאש.
3.מעבירים את הבצק לקערה של מיקסר חשמלי (וו ה"גיטרה") ומערבבים כ-2 דקות,עד שהבצק מתקרר מעט.
4.מעלים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הביצים אחת-אחת,כאשר יש לחכות עד שהביצה הראשונה נטמעת לגמרי,לפני שמוסיפים את הביצה השנייה.
5.שמים על גבי מגש דף נייר אפייה,מעבירים את הבצק לשקית זילוף (אליה מחובר צנטר כוכב) ומזלפים על גבי נייר האפייה עיגולים בקוטר של כ-7 ס"מ.
6.מכניסים את המגש עם עיגולי הבצק למקפיא למשך 25-20 דקות.
7.מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את ה"דונאטס" כ-2-3 דקות מכל צד,עד שהם מקבלים גוון חום-זהוב.
8.מניחים את ה"דונאטס" המוכנים על גבי צלחת עם נייר סופג.
9.מערבבים את כל חומרי הזיגוג ביחד,עד שמתקבל זיגוג חלק ואחיד.
10.טובלים צד אחד של ה"דונאטס" בזיגוג,מפזרים מעל את שבבי הקוקוס ו-BON APPETIT!
|
עוגיות שוקולד- חלווה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, התבלינים, שיבולת השועל ואגוזי המלך.
3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר החום והסוכר הלבן, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
4. ממשיכים בהקצפה ומוסיפים, לפי הסדר, את הביצה, סירופ המייפל ותמצית הווניל.
5. ממשיכים להקציף, ומוסיפים בהדרגה את תערובת החומרים היבשים. ממשיכים בהקצפה רק עד שהחומרים נטמעים התערובת.
6. מקפלים את החמוציות המיובשות לתוך התערובת באמצעות מרית.
7. באמצעות שתי כפות מניחים בתבנית ערימות קטנות מהבצק (שומרים על רווח של כ-7 ס"מ בין העוגיות).
8. מרטיבים את קצות האצבעות ומשטחים מעט את ערימות הבצק.
9. אופים 10-8 דקות, עד שפני העוגיות מקבלים גוון זהוב.
|