קובה במרק
מרק אדום
לטגן בצל חתוך לרצועות + שום, להוסיף סלק אדום חתוך לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ, כרפס קצוץ , כ – 1 ס"מ, (שורש + גבעולים). להוסיף מים רותחים, מלח לימון, פלפל שחור, מלח רגיל, רסק עגבניות. את הקובה לזרוק למים רותחים, על אש גבוהה למשך מספר דקות עד שיצופו.
|
קובה - חמוסתונים
מרק - סלק ירוק
לטגן בצל, להוסיף עגבניות חתוכות לקוביות או מרוסקות (אפשר מקופסת שימורים) - לטגן טוב טוב.
להוסיף מים חמים ואת הסלק הירוק חתוך לרצועות של 5 ס"מ. להוסיף פלפל שחור, מלח, מלח לימון, רסק עגבניות. את הקובה לזרוק קפואים לאש גבוהה למשך מספר דקות עד שיצופו.
|
קובה רגיל
מרק דלעת
לטגן בצל, להוסיף עגבניות חתוכות לקוביות או מרוסקות (אפשר מקופסת שימורים) להוסיף מים רותחים, מלח, מלח לימון, פלפל שחור, מעט פפריקה מתוקה, רסק עגבניות, דלעת (חתוכה לקוביות גדולות).
את הקובה לזרוק קפואים , על אש גבוהה למשך מספר דקות
|
קובה חמו - בינוני
לטגן בצל רצועות – לפחות 3 בצלים גדולים, להוסיף חומוס – גרגירים, (אפשר מקופסה), להוסיף מים עד לגובה 3/4 מהסיר, ברגע שהמים רותחים להוסיף מלח, פלפל שחור/לבן, פפריקה, כורכום מרק עוף – לא חייב. לזרוק את הקובה – לדאוג שיהיה מספיק מקום בסיר. (בסיר גדול בערך 3 קובה)
|
קובה חמוסטה - קליה
מרק חמוסתה
לטגן בצל + שום.
לטחון במג'ימיקס בצל ירוק, כמה עלים של סלק, ושני עלים של סלרי, להוסיף לסיר.(ניתן להכין את התערובת ולהקפיא)
להוסיף תרד ירוק חתוך לרצועות + כרפס, להוסיף מים להביא לרתיחה.
להוסיף מרק עוף, מלח, מלח לימון, פלפל שחור, את הקובה להכניס למרים רותחים על אש גבוהה למשך 10 דקות, ולהמשיך 10 דקות על אש נמוכה.
|
פרגיות ממולאות בירקות
סגירת הפרגיות בתנור.
שמן, מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור.
למרוח את הפרגיות, לאפות ב-180 מעלות כ-35 דקות.
(את הנוזל שהופרש מהפרגיות לשמור ולהוסיף לתבשיל).
הפרגיות מתאימות לכל סוגי התבשילים:
המלצה:
לטגן שני בצלים חתוכים לרצועות להוסיף 4 שיני שום פרוס, סלרי, לבבות ארטישוק (לפרוס בעובי ס"מ). להוסיף מים רותחים, מרק עוף, פלפל שחור, . כורכום, מלח. להניח את הפרגיות לבשל על אש נמוכה. בגמר הבישול להוסיף פטרוזיליה קצוצה.
|