אוכל הודי
האוכל ההודי הוא למעשה אוכל פשוט ובסיסי אשר חומרי הגלם שלו מוכרים לנו היטב- אורז, תפוחי אדמה, חומוס ועוד. הדבר העיקרי המבדיל בין האוכל שלנו לאוכל ההודי הוא בעיקר התבלינים, או יותר נכון, תערובת תבלינים אשר מהווה גורם חיוני ועיקרי לכל תבשיל הודי. בסדנאות נלמד להכין את תערובת התבלינים הזו (גאראם מסאלה) ובאירועים גם תוכלו להתענג על מיטב התבשילים ההודיים- אורז פולאו, דאל (נזיד עדשים), סבג´י (ירקות בקארי), תבשילי ירקות שונים- מלאי כופתה, פלאק פניר, ראיטה, לחמים הודיים- צ´פאטי ופאפאד. קינוחים ועוד.
מחיר:
1ש"ח
|
גאראם מסאלה
ההבדל העיקרי בין האוכל שלנו, המערבי, לאוכל ההודי הוא התיבול. גאראם - חם בהודית, מסאלה - תערובת בהודית, זוהי תערובת תבלינים אשר מהווה גורם חיוני ועיקרי לכל תבשיל הודי. כל אישה הודית מכינה את הגאראם מסאלה שלה לפי מתכון משפחתי סודי או לפי טעמם של בני הבית.
מחיר:
1ש"ח
|
אורז פולאו
אורז הוא המרכיב הבסיסי והחשוב ביותר באוכל ההודי. על האורז שמים את שאר התבשילים ואוכלים הכל ביחד. האורז ההודי הוא כמובן אורז בסמטי ואפשר להכינו בצורות רבות, לבן או צהוב, עם תוספות של ירקות ועוד
מחיר:
1ש"ח
|
דאל- נזיד עדשים
דאל- נזיד עדשים הודי אשר תמיד מגיע בצלחת הטאלי לצד האורז ותבשילי הירקות השונים. ניתן להכין את הדאל מעדשים כתומים, ירוקים או שחורים.
מחיר:
1ש"ח
|
סבג´י- ירקות בקארי
ירקות בקארי- המנה הקלאסית ההודית. קחו כל ירק שאתם אוהבים, הוסיפו לו את תערובת התבלינים (גאראם מסאלה) ונוזל מסויים- מים, חלב, חלב קוקוס ואפילו יוגורט ויש לכם מנה מקסימה וטעימה המזכירה ישר את הניחוחות המיוחדים של הודו
מחיר:
1ש"ח
|